Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Amsterdam

Letalske vozovnice: Amsterdam

Letalske vozovnice: Amsterdam

Obiščite Amsterdam, eno največjih malih mest

Poletite v Amsterdam, znan tudi kot severne Benetke, saj je prepreden z neštetimi kanali, v katerih se zrcalijo ozke stare hiše. Le redka mesta tako uspešno združujejo preteklost in prihodnost. Spoznajte eno najbolj romantičnih in slikovitih evropskih mest.

Amsterdam za mestne popotnike

Izposodite si kolo in se pridužite domačinom. Oglejte si dela nizozemskih mojstrov v Muzejski četrti. Ob prijaznem vremenu si privoščite odmor v zelenem Vondelparku. Nato se vkrcajte na ladjo, ki pelje po kanalih in si mesto oglejte še iz žabje perspektive. Kupite cokle, sire ali tulipane na eni od mnogih mestnih tržnic. Ustavite se v Hiši Anne Frank. Zvečer se sprehodite skozi znamenito Rdečo četrt in v enem od mnogih pubov na trgu Rembrandtplein nazdravite z lokalnim pivom.

Rezerviraj let

Amsterdam za ljubitelje umetnosti

Na potovanju v Amsterdam vam le-ta ponuja več kot 50 najrazličnejših muzejev. V Van Goghovem muzeju si oglejte dela velikega nizozemskega mojstra. Le nekaj ulic stran vas v slovitem Rijksmuseumu čakajo Vermeerjeve in Rembrandtove mojstrovine. Če mislite, da še vedno niste videli dovolj Rembrandtovih del, obiščite muzej Rembrandthuis. Moderna umetnost pa vas čaka v impresivnem muzeju Stedelijk.

Amsterdam za romantike

Že zjutraj obiščite dišeči Cvetlični trg na vodi in nakupite pisan šopek tulipanov. Nato se odpravite na romantično vožnjo z ladjo po mestnih kanalih. Sprehodite se po tihih ulicah in prikupnih vrtovih v predelu Jordaan. V eni od mnogih tovarn z več stoletij dolgo tradicijo si oglejte, kako se brusi diamant in morda kakšnega tudi kupite. Dan zaključite z romantično večerjo na živahnem trgu Leidseplein.

Amsterdam 2

Na potovanju v Amsterdam ne spreglejte:

  • Van Goghov muzej: največja zbirka del najbolj znanega slikarja na svetu.
  • Rijksmuseum: državni muzej z 200 letno tradicijo hrani dela Rembrandta, Vermeerja, van Dycka in impresivno antično zbirko.
  • Muzej Stedelijk: eden najbolj bogatih muzejev moderne umetnosti z deli največjih svetovnih mojstrov.
  • Hiša Anne Frank: žalostni spomini židovske deklice, ki je skrita z družino v času druge svetovne vojne pisala dnevnik.
  • Vondelpark: največji mestni park ob lepem vremenu v svoje naročje privabi množice domačinov.
  • Kraljev dan (prej Kraljičin dan): aprila se amsterdančani zberejo na največji in najbolj pisani ulični zabavi ob praznovanju kraljevega rojstnega dne.
  • Oude Kerk: stara srednjeveška cerkev z malimi hišami ob straneh, je mirno zatočišče v središču živahne Rdeče četrti.
  • Trg Dam: centralni trg in srce Amsterdama na katerem dominira Kraljeva palača.
  • Magere Brug: najslavnejši od več kot 1280 mostov v mestu se razpre vsakih 20 minut.
  • Artis ZOO: V centru mesta se skriva najstarejši živalski vrt na Holandskem s Planetarijem in Geološkim muzejem.

Amsterdam je s širokimi kolesarskimi stezami, po katerih se prevaža skoraj pol milijona pisanih koles, eno kolesarjem najprijaznejših mest.

Več o Amsterdamu lahko preberete v OnAir Magazinu