Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Bruselj

Letalske vozovnice: Bruselj

Letalske vozovnice: Bruselj

Spoznajte Bruselj – malo prestolnico nove Evrope

Obiščite dom Evropske skupnosti. Bruselj ni le politično, ampak tudi kulturno središče, ki je odlična izletniška izbira za konec tedna ali za daljši oddih z vso družino. Poleg impresivnega Atomiuma, belgijskih čokoladic in piva, vas v Bruslju čaka še marsikaj. Letite v Bruselj z nami.

Bruselj za mestne popotnike

Sprehodite se po srcu Bruslja, imenovanem Grand Place, enem najlepših srednjeveških trgov v Evropi, na katerem kraljuje mestna hiša, obdanem s številnimi trgovinicami, bari in restavracijami. Oddih od mestnega vrveža poiščite v enem od številnih čudovito urejenih parkov, na katere so Bruseljčani še posebej ponosni.

Rezerviraj let

Bruselj za ljubitelje muzejev

Poleg različnih gledališč in operne hiše se Bruselj ponaša s skoraj 90 muzeji! Ne spreglejte muzeja Renéja Magritta, muzeja glasbenih inštrumentov, muzej prometa in muzeja risanih junakov - Tintin in njegov kuža Snowy, Srečni Luka in mnogi drugi narisani liki so se rodili prav v Bruslju.

Bruselj za ljubitelje čokolade in piva

Prebivalci Bruslja znajo uživati v dobri hrani in pijači. Pridružite se jim. Naročite svežo ribo, pečen krompirček z majonezo, tradicionalne belgijske vaflje in pregrešno čokolado v vseh oblikah. Popolnemu dnevu nazdravite z odličnim belgijskim pivom v eni od tradicionalnih pivnic.

Bruselj za vso družino

Preživite dan z vso družino v Mini-Evropi. Zabaviščni park predstavlja natanko to, kar pove že njegovo ime – miniaturne replike svetovno znanih evropskih znamenitosti, kot so Eiffelov stolp, Stolp v Pisi in seveda Grand Place. Ob tem si lahko ogledate še bližnji Atomium in s svojimi najmlajšimi obnovite znanje kemije. Vaši otroci bodo gotovo uživali tudi v urejenem bruseljskem živalskem vrtu, le pol ure oddaljenem od mesta.

Bruselj 2

Na potovanju v Bruselj ne spreglejte:

  • Grand Place z mestno hišo: srednjeveški mestni, obdan s čudovitimi stavbami.
  • Deček, ki lula: znameniti bronasti kip Mannekin Pis, ki je postal eden od zaščitnih znakov mesta.
  • Atomium: ostanek Svetovne razstave iz leta 1958, prenovljena velikanska struktura, ki predstavlja povečan kristal železa, nudi spektakularen pogled na mesto.
  • Sedež Evropske skupnosti: velikanska steklena stavba je eden od treh sedežev Evropske skupnosti.
  • Operna hiša: najbolj znana operna hiša v Belgiji z bogatim programom.
  • Kraljeva palača: uradna palača belgijske monarhije, kjer potekajo vsi večji sprejemi in praznovanja.
  • Muzej Renéja Magritta: največja zbirka del vplivnega nadrealističnega umetnika.

Poletite z nami v Bruselj – mesto neštetih muzejev, urejenih parkov, pregrešne čokolade in odličnega piva.

Več o Bruslju lahko preberete v OnAir Magazinu