Adria Airways Logo Adria Airways

Letalske karte  Düsseldorf - Sofija

Dobrodošli v Sofiji

Malce manj poznana v regiji, a zato nič manj navdihujoča in zanimiva se Sofija uvršča na Unescov seznam naravnogeografskih spomenikov. Mlada in sodobna prestolnica s tisočletno zgodovino vas bo navdušila s svojo živahnostjo in prijaznimi ljudmi.Mesto, kjer živi dober milijon prebivalcev, je polno nasprotij in zanimivih podrobnosti. Med nedavnimi izkopavanji so odkrili zakladnico rimskih ruševin izpred več kot 2000 let, dih jemajoča pa je katedrala svetega Aleksandra Nevskega, ki velja za enega največjih arhitekturnih dosežkov Balkana.

V Sofiji so doma tudi najlepši muzeji in galerije. Čudovite so denimo freske v Rilskem samostanu, s svojimi lepimi raznobarvnimi podobami pa vas bodo poslikave v cerkvi Bojana ponesle vse do srednjega veka. Rumeni tramvaji vas bodo za slab evro popeljali po sodobnih tlakovanih ulicah glavnega mesta, lepe pešpoti pa vas bodo vodile na vrh gore Vitoša, ki se dviga nad mestom. Od tod se v zimskih mesecih lahko spustite po katerem od njenih zasneženih urejenih smučišč ali sprehodite do skalnih rek ob vznožju. 

Izkoristite Adriine prednosti

  • zbiranja nagradnih milj za vaša potovanja v okviru programa zvestobe Miles & More
  • visokih in poenotenih standardov združenja Star Alliance, ki vam zagotavljajo udobno potovanje
  • vašega MyAdria profila in ekskluzivnih ponudb

Dobrodošli v Sofiji

  • 8 kg ročne prtljage
  • brezplačna izbira sedeža
  • brezplačna prijava na let

Informacije o letu

Trajanje:
Razdalja:

V srcu nemške zvezne dežele Severno Porenje - Vestfalija ima svoj prostor letališče Düsseldorf – DUS. Sodobno opremljeno letališče s tremi terminali, ki je postalo privlačno letalsko vozlišče mednarodnega prometa, je tretje največje v Nemčiji. Od tam vsako leto leti več kot dvaindvajset milijonov potnikov na 200 destinacij po vsem svetu.

Brezhibno potovanje je ena od vizij letališča, ki je od mesta Düsseldorf oddaljeno le sedem kilometrov. Tako je enkratno izhodišče za obisk celotne Nemčije, kamor se lahko odpravite z avtobusom, taksijem ali tramvajem, letališče pa ponuja tudi neposreden dostop do hitrega vlaka, ki odlično povezuje vso državo. Več o Düsseldorf Airport

Letališče Sofija

Letališče Sofija

Bolgarsko mednarodno letališče je v primerjavi z drugimi evropskimi vozlišči letalskih prevoznikov majhno in obvladljivo. Vsak dan v Sofiji pristane približno 70 letal, ki v enem letu prepeljejo skoraj tri milijone potnikov.

Od leta 2015 terminal 2 z mestom povezuje metro, ki vas bo za slab evro do središča Sofije pripeljal v dvajsetih minutah, ugodni pa so tudi uradni taksiji OK Supertrans.

Več o letališču Sofia Airport.