Adria Airways Logo Adria Airways

Letalske karte  Ljubljana - Berlin

Oglejte si širokopoteznost Berlina

Adria Fly with us to Berlin 236 234

Destinacija Berlin

Berlin je bil prvič pisno omenjen šele v 13. stoletju, v zadnjem stoletju pa v tem pogledu na svetu nima kaj veliko konkurence. Tako zaradi zgodovinske vloge Nemčije kot tudi zaradi vloge, ki jo ima država v svetu v povojnem času. Berlin, ki je bil po tragediji druge svetovne vojne v letih 1949–1990 razdeljen med dve državi, večino tega obdobja pa ga je delil še zloglasni zid, je s polnimi pljuči znova zadihal po njegovem padcu leta 1989 in malo kasnejši ponovni združitvi Nemčije.

Berlin je srčika cvetočega nemškega gospodarstva, kjer za majhne stvari ni prostora. Palača Charlottenburg, bulvarja, kot sta Unter der Linden in Cesta 17. junija, Reichstag, kjer je sedež nemškega parlamenta, znamenita Brandenburška vrata, trga Potsdamerplatz in Alexanderplatz – vse to kaže na samozavest in širokopoteznost graditeljev.

Nič manj širokopotezni niso bili graditelji, ko so snovali olimpijski stadion in futuristični Muzej kultur sveta, ki je še zlasti impresiven v večerni osvetlitvi, pa pri zasnovi muzejskega sklopa na Muzejskem otoku, ki ga obdajata kraka reke Spree, ko so vzpostavili Nordenhake, eno vodilnih umetniških galerij na svetu … Tu pa so še prostrani parki, nemška državna opera z bogatim programom, vsakovrstna kultura – od tiste, ki zanima mnoge, pa do slovite berlinske alternative – pa vsakoletni maraton, kjer se dosega svetovne rekorde …

Izkoristite Adriine prednosti

  • zbiranja nagradnih milj za vaša potovanja v okviru programa zvestobe Miles & More
  • visokih in poenotenih standardov združenja Star Alliance, ki vam zagotavljajo udobno potovanje
  • vašega MyAdria profila in ekskluzivnih ponudb

Oglejte si širokopoteznost Berlina

  • 8 kg ročne prtljage
  • brezplačna izbira sedeža
  • brezplačna prijava na let

Informacije o letu

Trajanje:
Razdalja:

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU)

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU)

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (ali Aerodrom Ljubljana) je 26 kilometrov oddaljeno od centra mesta.

Z letališča do centra Ljubljane lahko pridete z avtobusi, rent-a-car avtomobili ali s taxiji, ki vas čakajo pred letališko stavbo. Z letališča do centra mesta Ljubljana boste potrebovali približno pol ure.

Preberite več o letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.