Adria Airways Logo Adria Airways

Letalske karte  Ljubljana - Bukarešta

Poletite v Bukarešto

Čeprav je za mnoge popotnike Bukarešta postojanka za nadaljevanje poti v Transilvanijo, pa si glavno mesto Romunije vsekakor zasluži veliko več pozornosti. Energično, zabavno in dinamično mesto bo obiskovalca očaralo z zanimivimi nasprotji, ki se kažejo na vseh ravneh življenja. 

Mesto se je v zadnjih letih kulturno in ekonomsko razcvetelo in je polno arhitekture različnih zgodovinskih obdobij. Po vzoru Pariza se lahko pohvali z elegantno arhitekturo širokih bulvarjev in sodobnih stavb, v skritih kotičkih pa boste našli tudi čudovite vile in lepe stare pravoslavne cerkve. Sprehodite se po slikoviti tržnici Obor, ki vas bo popeljala skozi čas, in ne pozabite obiskati impresivnega parlamenta, ki velja za drugo največjo administrativno stavbo na svetu.

Da bi ustvaril palačo ljudstva, je nekdanji predsednik Ceausescu naročil podreti tri samostane, dve sinagogi, 12 cerkva in več tisoč domov. Domačini so do romunskega arhitekturnega presežka zelo ostri, za obiskovalce pa je megalomanska stavba, ki se razteza na več kot 360 tisočih kvadratnih metrih, gotovo eden od vrhuncev obiska Bukarešte.

Izkoristite Adriine prednosti

  • zbiranja nagradnih milj za vaša potovanja v okviru programa zvestobe Miles & More
  • visokih in poenotenih standardov združenja Star Alliance, ki vam zagotavljajo udobno potovanje
  • vašega MyAdria profila in ekskluzivnih ponudb

Poletite v Bukarešto

  • 8 kg ročne prtljage
  • brezplačna izbira sedeža
  • brezplačna prijava na let

Informacije o letu

Trajanje:
Razdalja:

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU)

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU)

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (ali Aerodrom Ljubljana) je 26 kilometrov oddaljeno od centra mesta.

Z letališča do centra Ljubljane lahko pridete z avtobusi, rent-a-car avtomobili ali s taxiji, ki vas čakajo pred letališko stavbo. Z letališča do centra mesta Ljubljana boste potrebovali približno pol ure.

Preberite več o letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.