Adria Airways Logo Adria Airways

Letalske karte  Ljubljana - Varšava

Poletite v vznemirljivo Varšavo

Ob obisku Varšave si je težko predstavljati, da je bila v drugi svetovni vojni zbombardirana do ruševin. A leta 1980 so staro mestno jedro poljske prestolnice uvrstili na Unescov seznam kulturne dediščine, saj so Poljaki z rekonstrukcijo v originalnem slogu opravili pravi podvig.

V Varšavi pa je ogleda vredno še marsikaj drugega. Denimo Narodni muzej, najprestižnejši izmed približno 60 muzejev, kolikor jih ima mesto. Ali Chopinov muzej, saj je v Varšavi začel svojo pot Frédéric Chopin, največji poljski skladatelj; pa muzej, ki je posvečen vstaji leta 1944; hotel Bristol, unikaten primerek arhitekturne dediščine; muzej Marie Skłodowske Curie, ki je za svoje raziskave na področju kemije in fizike prejela kar dve Nobelovi nagradi …

Najmanj časa za iskanje pa vzame skupaj z anteno 237 metrov visoka Palača kulture in znanosti, povojno »darilo sovjetskega ljudstva poljskemu narodu.« Varšava, mesto ob reki Visli, je v zadnjega četrt stoletja doživela nesluten razvoj. Pa tudi mnoge filmske upodobitve. Najbolj znano najbrž s filmom Pianist, za katerega je Roman Polanski, Poljak, prejel svojega tretjega oskarja za režijo. 

Izkoristite Adriine prednosti

  • zbiranja nagradnih milj za vaša potovanja v okviru programa zvestobe Miles & More
  • visokih in poenotenih standardov združenja Star Alliance, ki vam zagotavljajo udobno potovanje
  • vašega MyAdria profila in ekskluzivnih ponudb

Poletite v vznemirljivo Varšavo

  • 8 kg ročne prtljage
  • brezplačna izbira sedeža
  • brezplačna prijava na let

Informacije o letu

Trajanje:
Razdalja:

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU)

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU)

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (ali Aerodrom Ljubljana) je 26 kilometrov oddaljeno od centra mesta.

Z letališča do centra Ljubljane lahko pridete z avtobusi, rent-a-car avtomobili ali s taxiji, ki vas čakajo pred letališko stavbo. Z letališča do centra mesta Ljubljana boste potrebovali približno pol ure.

Preberite več o letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.