Adria Airways Logo Adria Airways

Letalske karte  Praga - Istanbul

Poletite v Istanbul, mesto z dvema obrazoma

istanbul home teaser

Destinacija Istanbul

Ob Bosporski ožini ležeči Istanbul je svetovni unikat. Nobenega drugega mesta na svetu ni, ki bi se razprostiralo na dveh celinah, tako kot se to več kot 2500 let staro mesto, znano tudi pod imeni Bizanc, Carigrad in Konstantinopel.

V evropskem delu Istanbula se nahaja večina njegovih znamenitosti: v muzej preurejena bazilika oz. mošeja Aja Sofija, palača Topkapi, nekdaj sultanovo domovanje, in Dolmabahçe, nekoč sedež otomanske uprave pa tudi veličastne mošeje s svojimi v nebo štrlečimi minareti, začenši s slovito Modro mošejo. In seveda znameniti istanbulski bazar. Tu se mešajo opojne vonjave začimb, kupite pa lahko tudi mojstrsko izdelane preproge, zlatnino in posodje ter izdelke iz usnja, se zapletete v pogovor s prodajalci … Lahko si privoščite sprehod čez most Galata, ki prečka v evropski del celine zajedajoči se zaliv Zlati rog, in opazujete neštete ribiče, ki pomakajo svoje palice v vodo pod njim.

Kogar zamika azijski del 14-milijonskega Istanbula, ne bo imel težav – na drugo stran vozijo številni trajekti, prek mostov je speljana cesta, celini pa povezuje tudi železnica.

Izkoristite Adriine prednosti

  • zbiranja nagradnih milj za vaša potovanja v okviru programa zvestobe Miles & More
  • visokih in poenotenih standardov združenja Star Alliance, ki vam zagotavljajo udobno potovanje
  • vašega MyAdria profila in ekskluzivnih ponudb

Poletite v Istanbul, mesto z dvema obrazoma

  • 8 kg ročne prtljage
  • brezplačna izbira sedeža
  • brezplačna prijava na let

Informacije o letu

Trajanje:
Razdalja:

Letališče Vaclava Havla Praga (PRG)

Letališče Vaclava Havla Praga (PRG)

Praško letališče Vaclava Havla (Vaclav Havel Airport Prague) leži 17 kilometrov zahodno od mesta in je sodobno opremljeno mednarodno letališče.

Za pot z letališča do centra Prage lahko izberete avtobus ali taksi. Z avtobusom boste potovali približno 45 minut, s taksijem pa 20 minut.

Preberite več o letališču Vaclava Havla.