Adria Airways Logo Adria Airways

Letalske karte  Skopje - München

Spoznajte München

V Münchnu, prepletu srednjeveške zgodovine in moderne arhitekture, se zgodaj jeseni odvija Oktoberfest, veličasten festival, ki ima svoje začetke v davnem letu 1810. Vsako leto ga obišče kakšnih šest milijonov ljubiteljev piva in točajk v značilnih bavarskih nošah, ki nosijo vrčke s spretnostjo cirkuških artistk, ter bavarske kulture nasploh. München ima slavni Bayern, najuspešnejši nogometni klub v deželi z izjemno razvitim nogometom. Tu stoji njegova nogometna arena, ki ji zaradi oblike ljubkovalno pravijo tudi ᾽gumenjak᾽.

Na stadionu, kjer so leta 1972 potekale olimpijske igre, se odvijajo koncerti največjih glasbenih zvezd tega sveta, ki privabljajo obiskovalce od blizu in daleč. München ima svoj Deutsches Museum, muzej znanosti in tehnologije, ki mu na svetu ni para. Tu imajo svoj sedež mnoga velika podjetja na čelu s Siemensom in BMW-jem.

München je tudi rojstno mesto slavnega skladatelja Richarda Straussa, legendarnega nogometaša Franza Beckenbauerja, ki je danes častni predsednik Bayerna, in kar sedmih nobelovcev, v njem so živeli Thomas Mann, Richard Wagner, Freddie Mercury, Lenin …

Izkoristite Adriine prednosti

  • zbiranja nagradnih milj za vaša potovanja v okviru programa zvestobe Miles & More
  • visokih in poenotenih standardov združenja Star Alliance, ki vam zagotavljajo udobno potovanje
  • vašega MyAdria profila in ekskluzivnih ponudb

Spoznajte München

  • 8 kg ročne prtljage
  • brezplačna izbira sedeža
  • brezplačna prijava na let

Informacije o letu

Trajanje:
Razdalja:

Münchensko letališče (MUC)

Münchensko letališče (MUC)

Münchensko letališče se nahaja 28,5 km SV od centra Münchna. Drugo najbolj prometno nemško letališče ima dva terminala.

Z letališča do centra Münchna lahko pridete z vlakom S-Bahn ali z avtobusom. Vožnja v obeh primerih traja približno 40 minut. S taxijem ali rent-a-car avtomobilom pa boste za pot do centra Münchna potrebovali približno pol ure.

Preberite več o Münchenskem letališču.