Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Dunaj

Letalske vozovnice: Dunaj

Letalske vozovnice: Dunaj

Obiščite nepozabni Dunaj

Če vas zanimajo zgodovina, umetnost, glasba, dobra hrana, nakupovanje ali zabava za vso družino, poletite z nami na Dunaj. Mogočna Avstrijska prestolnica vas bo prevzela že ob prvem obisku in vas prepričala, da se boste vanjo še vrnili.

Dunaj za mestne popotnike

Obiščite mogočno palačo Hofburg s čudovito zakladnico. Sprehodite se do veličastne gotske katedrale Sv. Štefana. Oglejte si dela največjih starih mojstrov v Muzeju umetnostne zgodovine in se spočijte med vožnjo z ladjico po Donavi. Zvečer se sprehodite po razsvetljenem centru mesta in zavijte v katerega od številnih barov ali klubov. Ne zamudite obiska razkošne palače Schönbrunn. Zabavo za vso družino pa poiščite v zabaviščnem parku Prater z znamenitim panoramskim kolesom.

Rezerviraj let

Dunaj za ljubitelje dobre hrane

V eni od tradicionalnih gostiln poskusite pravi, tanek in velik dunajski zrezek s krompirjevo solato. Ali pa si kar na ulici privoščite klobaso in pečen krompirček. V predbožičnem času se ne eni od razsvetljenih stojnic pogrejte s kuhanim vinom. Nikakor pa ne smete zapustiti Dunaja ne da bi v eni od klasičnih kavarn poskusili legendarno sacher torto.

Dunaj za ljubitelje umetnosti

Dunaj vam ponuja preko 100 muzejev. Za ogled veličastnega Muzeja umetnostne zgodovine si rezervirajte ves dan. Albertina hrani največjo zbirko grafik na svetu. V Belvederu vas čaka največja Klimtova zbirka z znamenitim Poljubom. Moderno in sodobno umetnost lahko spoznate v Muzejski četrti. KunstHaus Wien pa vam ponuja na ogled dela dunajske ikone – Hundertwasserja.

Dunaj 2

Na potovanju na Dunaj ne spreglejte:

  • Stephansdom: katedrala Sv. Štefana iz 12. stoletja je eden od ponosnih simbolov Dunaja.
  • Hofburg: nekdanja cesarjeva zimska rezidenca je bila kar 600 let srce Habsburškega imperija.
  • Schönbrunn: nekdanja poletna rezidenca cesarice Sisi je čudoviti baročni kompleks s parkom in najstarejšim še delujočim živalskim vrtom na svetu.
  • Muzej umetnostne zgodovine: renesančna stavba hrani dela največjih starih mojstrov. Nasproti nje kot odsev v zrcalu stoji njen dvojček - Naravoslovni muzej.
  • Secesija: razstavni prostor secesijskega gibanja avstrijskih umetnikov ob koncu 19. stoletja, najvidnejši so bili Klimt, Schiele, Hoffman in Wagner.
  • Muzejska četrt: predel za ljubitelje moderne in sodobne umetnosti sestavljajo Leopoldov muzej, Muzej sodobne umetnosti (MUMOK) in Kunsthalle.
  • KunstHaus Wien: hrani dela dunajskega arhitekta in slikarja Friedensreicha Hundertwasserja.
  • Prater: prijlubljeni zabaviščni park z znamenitim 65 mestrov visokim panoramskim kolesom s konca 19. stoletja.
  • Donauturm: Donavski stolp, zgrajen leta 1964 je z 252 metri najvišja zgradba v Avstriji, ki iz vrteče se restavracije ponuja čudovit razgled na mesto.

Dunaj je lep v vseh letnih časih. Obiščite ga spomladi, ko narava zacveti; poleti, ko se njegov utrip malce umiri; jeseni, ko se odene v nove barve in pozimi, ko ga prevzame praznično vzdušje.