Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Frankfurt

Letalske vozovnice: Frankfurt

Letalske vozovnice: Frankfurt

Obiščite Frankfurt – sodobno mesto s tradicijo

Frankfurt – mesto na reki Main, je poslovna in finančna prestolnica Nemčije. Mesto je znano pa najvišjih stavbah in tretjem najbolj prometnem letališču v Evropi. Poletite v Frankfurt na sejem, po nakupih ali na obisk živahnega, modernega mesta.

Frankfurt za mestne popotnike

Za prvi vtis mesta se sprehodite čez most Eiserner Steg. Oglejte si čudovito Frankfurtsko katedralo. Ustavite se na slikovitem trgu Römerberg. Ne izpustite obiska enega od številnih svetovno znanih muzejev. Sprehodite se po čudovitem parku Grüneburg in si v eni od kavarnic privoščite kolač s kavo ali pa si kar na ulici kupite hrenovko. In ne pozabite preizkusiti lokalne specialitete – jabolčnega vina.

Rezerviraj let

V Frankfurt na sejem

Messe Frankfurt je eno največjih razstaviščnih prostorov na svetu. Frankfurtski knjižni sejem je največji svetovni knjižni dogodek, s tradicijo, ki sega v leto 1485. Frankfurtski Motor Show pa je največji avtomobilski sejem na svetu, ki v mesto vsaki dve leti privabi skoraj milijon obiskovalcev.

V Frankfurt po nakupih

Sprehajalna ulica Zeil je najbolj obiskana nakupovalna destinacija v mestu. Najbolj znana veleblagovnica na njej je Zeilgalerie, ne morete pa zgrešti nakupovalnega centra MyZeil. Na Goethestrasse lahko obiščete butike priznanih modnih kreatorjev. Če so vam bolj pri srcu antikvitete, pa ne zamudite obiska sobotnega boljšjega trga ob reki.

V Frankfurt v muzeje

Večino frankfurtskih muzejev najdete v predelu Museumsufer. Obiščete lahko Arhitekturni muzej, Nemški filmski muzej, Muzej komunikacij, Židovski muzej in različne muzeje umetnosti. Svetovna imena moderne umetnosti najdete v Muzeju za moderno umetnost, V muzeju Städel pa vas med drugim čakajo dela Moneta, Van Gogha, Cezanna in Matissa. Vredna obiska je tudi rojstna hiša najbolj znanega nemškega avtorja Johanna Wolfganga von Goetheja.

Frankfurt 2

Na potovanju v Frankfurt ne spreglejte:

  • Römerberg: stari center mesta z mestno hišo iz 15. stoletja.
  • Kaiserdom: katedrala sv. Bartolomeja je glavna frankfurtska katedrala, zgrajena v 14. stoletju, v gotskem slogu.
  • Eiserner Steg: železni most je najbolj znan most za pešce v mestu, ki ponuja odličen pogled na mesto.
  • Stara opera: v renesančnem slogu zgrajena stavba s konca 19. stoletja je danes prizorišče koncertov in kongresov.
  • Paulskirche: nekdaj sedež prvega demokratično izvoljenega parlamenta, je danes v uporabi za različne kulturne dogodke.
  • Sachsenhausen: predel južno od reke Main je znan po najboljših in najstarejših pivnicah, ki ponujajo jabolčno vino.
  • Grüneburgpark: največji in najbolj priljubljeni park v mestu.
  • Main Tower: 200 metrov visok nebotičnik ponuja nepozaben pogled na mesto s ptičje perspektive.

Frankfurt je mesto kontrastov, v katerem se najvišji in najmodernejši nebotičniki spogledujejo s starimi, romantičnimi stavbami. Obiščite ga z nami.

Več o Frankfurtu lahko preberete v OnAir Magazinu