Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Kobenhavn

Letalske vozovnice: Kobenhavn

Letalske vozovnice: Kobenhavn

Kobenhavn– kjer se stare pravljice srečajo z novimi

Obiščite Kobenhavn, prestolnico Danske, geografsko in kulturno povezavo med celinsko Evropo in Skandinavijo. Mesto, ki je dovolj veliko, da lahko nosi ime metropola in dovolj majhno, da se boste v njem počutili varno in z lahkoto znašli.

V Kobenhavn na potep po mestu

Fotografirajte se ob znamenitem kipu Male morske deklice. Obiščite enega od mnogih gradov, denimo Rosenborg ali Kastellet. Ustavite se v Palači Amalienborg in točno opoldan spremljajte menjavo kraljeve straže. Spočijte se v parku Tivoli Gardens. Ustavite se vsaj v enem od odličnih muzejev. Zvečer se z ladjo zapeljite po kanalih ali pa se na pijačo odpravite v trendi predel Vesterbro, kjer se v barih in pubih ob pivu srečujejo domačini.

Rezerviraj let

Kobenhavn za ljubitelje umetnosti in arhitekture

V mestu in njegovi okolici se lahko sprehodite po številnih galerijah in muzejih. Obiščite Dansko narodno galerijo, Gliptoteko Ny Carlsberg ter Muzeja moderne umetnosti Arken in Louisiana. Svetovno priznani arhitekti kot so Foster, Larsen ali Libeskind so pustili pečat na mestu, v katerem se sodobne zgradbe čudovito spajajo s starimi gradovi in palačami.

V Kobenhavn po nakupih

Kobenhavn je raj za nakupe. Center mesta vam ponuja vse od spominkov, malih unikatnih butikov do trgovin svetovno znanih modnih in oblikovalskih imen ter veleblagovnic. Mesto se lahko pohvali z eno najdaljših evropskih sprehajalnih nakupovalnih con Strøget, ki vam poleg mestnih znamenitosti obljublja tudi odlične nakupe.

Kobenhavn za otroke

Ne zamudite obiska Tivolskih vrtov z enim od najstarejših zabaviščnih parkov. Odlična zabava vas čaka tudi v velikem mestnem živalskem vrtu. V Kobenhavnu nikoli niste prav daleč od mnogih plaž in kopališč. Lahko pa se zapeljete tudi v 217 kilometrov oddaljeni Billund, rojstni kraj LEGO kock, in si ogledate znameniti LEGOLAND.

Kopenhagen 2

Na potovanju v Kobenhavn ne spreglejte:

  • Mala morska deklica: znameniti kip iz leta 1913 je navdihnila istoimenska pravljica Hansa Christiana Andersena.
  • Tivolski vrtovi: čarobni svet z drevesi obdanih potk, cvetličnih vrtov, jezer, restavracij, kavarn in enega najstarejših zabaviščnih parkov iz prve polovice 19. stoletja.
  • Christiania: znamenita vas znotraj mesta, ustanovljena leta 1971, z značilno hipijevsko atmosfero.
  • Nyhavn: nekoč prometno pristanišče s pisanimi starimi hišami, je danes priljubljeno sprehajališče, polno restavracij in barov.
  • Živalski vrt: z več kot 3.000 živalimi z vsega sveta, tropskim deževnim gozdom in otroškim živalskim vrtom.
  • Okrogli stolp: najstarejši še delujoči evropski observatorij s koreninami v letu 1642 ponuja tudi izvrsten pogled na staro mesto.
  • Muzej moderne umetnosti Louisiana: z veliko stalno zbirko s preko 3.500 umetniškimi deli.
  • Gliptoteka Ny Carlsberg Glyptotek: muzej stare in sodobne umetnosti v impresivnem arhitekturnem okolju.
  • Danski narodni muzej: z razstavami od kamene dobe do moderne danske zgodovine.
  • Danska nacionalna galerija: največji danski muzej umetnosti z izjemno zbirko danskih in mednarodnih umetnikov, z ločenim Otroškim muzejem umetnosti.

Spoznajte Kobenhavn, dom ene najstarejših monarhij na svetu, mesto koles, Hansa Christiana Andersena, umetnosti in oblikovanja, predvsem pa mesto vljudnih, prijaznih in veselih ljudi.