Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Dubrovnik

Letalske vozovnice: Dubrovnik

Filmska zvezda Balkana

Obdan z visokim kamnitim obzidjem in poln legend je Dubrovnik ena tistih sredozemskih destinacij, ki buri domišljijo popotnikov z vsega sveta. Oblikovala ga je bogata kulturna dediščina, ima popolno podnebje in obdan je z neokrnjeno naravo. Z razgibano turistično ponudbo je danes med najbolj obiskanimi destinacijami v tem delu Evrope.

Skrit v najjužnejšem delu Hrvaške velja za enega od neprecenljivih mest na obali Jadranskega morja. Privlačno in živahno sredozemsko mesto, kjer iz lokalnih gostilnic ob poletnih večerih pogosto zadiši po mediteranski kuhinji, je polno ljubkih trgov, očarljivih uličic in mistike. Nič nenavadnega torej, da si je mesto utrlo pot vse do velikih hollywoodskih filmarjev. V njem so zgodbe našli ustvarjalci osme epizode sage o Vojni zvezd, serije Igra prestolov, visokoproračunskega spektakla o srednjeveškem junaku Robinu Hoodu, Dubrovniku pa je kot edinstveno kuliso za snemanje izkoristila tudi ekipa filma o Jamesu Bondu. 

LJUBLJANA - DUBROVNIK

2 x teden
že od 139€

Mesto ob morju

Bogata zgodovina jadranskega simbola je polna zgodb preteklosti. Toda idealna poletna destinacija ne ponuja le ravno pravšnje količine bogate kulture, mestne arhitekture in dobre hrane, temveč mnoge obiskovalce prepriča tudi s čudovitimi plažami nedaleč stran od mestnega središča.

Na vrh z gondolo

V manj kot štirih minutah se lahko z žičnico povzpnete na hrib Srđ. Od tod se odpira čudovit razgled na staro mestno jedro in ustvari nepozaben ptičji pogled na Dubrovnik. Žičnica, ki je bila zgrajena že konec šestdesetih, je ena od simbolov lokalnega turizma, v polnem sijaju pa je zablestela, ko so jo pred osmimi leti prenovili in jo znova pognali.

Stoletna zgodovina

Čeprav je poln obiskovalcev, Dubrovnik ostaja malo mesto ob morju, ki ga je najlažje raziskovati peš. Sprehod po romantičnih kamnitih uličicah in ogled kotičkov starega mestnega jedra, ki se ponaša z neštetimi spomeniki, je gotovo edinstveno doživetje, polno novih zanimivih odkritij.

Najboljše iz Hollywooda

Mesto je postalo tako popularno, da je vzbudilo zanimanje številnih hollywoodskih zvezd. Vsako leto se Dubrovnik tako prelevi v edinstveno filmsko meko, ki gosti številne filmarje z vsega sveta. Na ulicah mesta so denimo snemali scene serije Igra prestolov in Vojno zvezd, na dubrovniških tleh pa se je ustavila tudi ekipa najnovejšega filma o Robinu Hoodu.

Utrdba Minčeta

Nedotaknjeno mestno obzidje, ki je pod zaščito Unesca, je dolgo skoraj dva kilometra in velja za eno najlepših na svetu. S stolpa, ki je najznamenitejša točka celotnega obrambnega sistema in predstavlja simbol neosvojljivosti mesta, ponuja enkraten pogled na Dubrovnik in njegovo okolico.

Onofrijev vodnjak

Danes priljubljeno zbirališče mladih je leta 1438 postavil neapeljski gradbeni mojster Onofrio di Giordano della Cava. Vodnjak je bil pomemben zaključni del mestnega vodovoda in je veljal za izjemen primer tedanje gradnje.