Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Düsseldorf

Letalske vozovnice: Düsseldorf

Živahno mesto ob Renu

Düsseldorf, skriti nemški dragulj, ki preseneča s svojo prefinjenostjo in eleganco, velja za mesto kulture in umetnosti. Kot eden pionirjev v svetu sodobnega oblikovanja se z moderno arhitekturo Gehryjevih ukrivljenih in svetlečih stavb ponosno dviga ob mogočni reki Ren. Gospodarsko središče Nemčije, ki leži v srcu zvezne dežele Severno Porenje - Vestfalija, je finančno, prometno, modno in tehnološko razvito mesto, ki je bilo uvrščeno na lestvico mest z največjo kakovostjo življenja na svetu.

Tradicionalno se tukaj vsako leto zgodi norčav pustni karneval, poleti pa se v enem največjih nemških lunaparkov zabava več kot štiri milijone obiskovalcev. Ob številnih muzejih, umetniških galerijah in drugih izbranih kulturnih znamenitostih, ki so bile nekdaj stičišče izvrstnih skladateljev Brahmsa, Schumanna in Mendelssohna, bo ta svetovljanska in sodobna nemška metropola s svojim šarmom navdušila še tako zahtevne goste.

LJUBLJANA - DÜSSELDORF

4 x teden
že od 169€

Sprehod po mestu

Čeprav je bilo staro mestno jedro med drugo svetovno vojno povsem uničeno, pa danes velja za glavno nakupovalno središče, ki se ob večerih in koncih tedna prelevi v najdaljši bar na svetu z več kot 260 pivnicami, klubi in koktajl bari.

Staro v novi preobleki

V nekdanjem mestnem pristanišču se staro usklajeno dopolnjuje z novim. MedienHafen, kjer ima svoje mesto več kot 700 podjetij, je postalo nadvse priljubljeno stičišče ljudi z vsega sveta.

Visoko nad mestom

Telekomunikacijski stolp Rheinturm sega 240 metrov v višino in se ponaša z največjo digitalno uro na svetu. Iz restavracije pod vrhom boste imeli imeniten razgled na mesto.

Mesto sprostitve

Meščani so ponosni na mogočno reko Ren. Promenada na nabrežju vsako poletje privabi ljubitelje sproščenega življenja, ki se s prijatelji radi družijo ob kozarcu lokalnega piva in opazujejo ladje, kako plujejo skozi mesto.

Zelena pljuča mesta

Mestni parki so polni slikovitih fontan, mogočnih kipov, urejenih vrtov in razkošnih palač. Eden najlepših je Nordpark, ki se ponaša s prekrasnim japonskim vrtom, nič manj čudovit pa ni niti razkošni park ob lepem dvorcu Benrather.

Izbrano in vrhunsko

Nakupovalni bulvar Königsallee predstavlja podobo mesta prefinjenega načina življenja. Domačini ga radi imenujejo Kö, krasijo pa ga številni butiki, prestižne modne trgovine, draguljarne in luksuzni hoteli.