Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Hamburg

Letalske vozovnice: Hamburg

Med zgodovino in sodobnostjo

Pravijo, da ko obiščete Hamburg prvič, to gotovo ni zadnjič. Mesto, ki po velikosti in številu prebivalcev sledi Berlinu, ima drugo največje pristanišče v Evropi. Nič nenavadnega, da je v mestu svoj sedež našlo tudi Mednarodno pomorsko sodišče. Ob lepem vremenu je Hamburg najlepše raziskati s kolesom, se zapeljati skozi številne parke ali se za nekaj minut sprehoditi ob jezeru Alster. Tam so v šestdesetih japonski potomci zasadili češnjeva drevesa, vse od tedaj pa mesto meseca maja gosti Kirschblütenfest ali pisani festival cvetočih češenj.

V tem nemškem mestu, ki na severu meji na Schleswig-Holstein, na jugu pa na Spodnjo Saško, se bogata zgodovina meša s sodobnostjo, mesto pa je privlačno tudi zaradi svoje izjemne raznolikosti, ki jo ponuja na vsakem koraku. Hamburški mestni svet je hkrati tudi deželni parlament, njegovo širše območje pa spada med najpomembnejša industrijska območja v vsej Nemčiji.

LJUBLJANA - HAMBURG

4 x teden
že od 169€

Cerkev sv. Mihaela

Čeprav je bila med drugo svetovno vojno močno poškodovana, pa cerkev svetega Mihaela ostaja večni simbol mesta Hamburg. Velja za eno najlepših cerkva na severu Nemčije in se s svojimi 132 metri dviga visoko nad strehe mesta. Z vrha stolpa boste imeli čudovit razgled na vse strani Hamburga.

Zeleni parki

Hamburg velja za eno najbolj zelenih mest v Evropi, saj je skoraj petina tega nemškega velemesta prekrita s parki, travniki in gozdovi. V poletnih mesecih so te zelene površine posebej privlačne za piknike, ljudje pa se v naravo dnevno radi odpravijo tudi na rekreacijo ali počitek.

Mestna hiša

Impresivna znamenitost z razglednic, ki so jo zgradili leta 1897 v neorenesančnem slogu, se v središču mesta bohoti v vsej svoji lepoti. V njej imajo sedež tudi mestni parlament, senat in župan mesta. Ker je odprta za javnost, se lahko se pridružite kateremu od vodenih ogledov 647 soban ali obiščete razstavo.

Elbphilharmonie

V sedmih okrožjih mesta stoji kar 60 muzejev, 60 gledališč, 30 kinematografov in več kot 100 glasbenih prizorišč, kar kaže na to, da je Hamburg mesto kulture. Meščani so posebej ponosni na filharmonijo Elbphilharmonie z dvema koncertnima dvoranama, ki s ploščadi ponuja čudovit razgled nad mesto.

Sodobno pristanišče

Povezava s svetom se v tem severnonemškem mestu meri v velikih razsežnostih. Letno v Hamburg namreč s celega sveta pripluje več kot 13.000 ladij. Čeprav je pristanišče zanimivo že samo po sebi, si lahko tam ogledate tudi pristaniški muzej, vsako pomlad pa v Hamburgu pripravijo pristaniški festival, ki privabi več kot milijon obiskovalcev.

Unescov Speicherstadt

Največji skladiščni kompleks je znamenitost nacionalnega pomena. Njegovo ogrodje je zgrajeno iz hrastovega lesa, debele stene pa so iz rdečih opek, ki so posebej lepo osvetljene zvečer. Danes pristaniška skladišča z bogato zgodovino gostijo številne muzeje, tam pa je mogoče najti tudi pražarno kave in čajnico.