Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Ljubljana

Letalske vozovnice: Ljubljana

Spoznajte Ljubljano – malo mesto z velikim srcem

Ljubljana je v primerjavi z drugimi evropskimi prestolnicamni res majhna, a ima vse, kar imajo veliki. Poletite z nami v Ljubljano, mesto s številnimi kulturnimi spomeniki, prijaznimi prebivalci in neštetimi kavarnicami, ki so vedno polne živahnega dogajanja. Zdaj še posebej ugodno.

Ljubljana za ljubitelje zgodovine in kulture

Oglejte si ostanke rimskega mesta Emona, sprehodite se po starem mestnem jedru, povzpnite se na srednjeveški grad, ustavite se na Plečnikovem Tromostovju, sprehodite čez pisano tržnico, obiščite Narodno in Moderno galerijo in se spočijte v prostranem parku Tivoli. Proti večeru se lahko z ladjo zapeljete po Ljubljanici in si znamenitosti ogledate še z žabje perspektive. Da je Ljubljana tudi mesto kulture, dokazujejo številne glasbene, gledališke in filmske prireditve ter festivali.

Adria Ljubljana Slovenia Dragon Top 10 2014

Top 3 doživetja v Ljubljani

Metelkova mesto

Metelkova mesto

Avtonomni kulturni center Metelkova mesto je prostor v samem središču Ljubljane, na katerem se srečujejo umetnost, alternativa in klubska scena. Celo leto privablja obiskovalce vseh generacij, še posebej v poletnih večerih, ko Metelkova s svojo raznovrstno koncertno ponudbo postane (tudi) kraj nočnega življenja.

Več
Zelena pljuča Ljubljane

Zelena pljuča Ljubljane

Naziv Zelena prestolnica Evrope, ki ga je za leto 2016 prejela Ljubljana, je prav gotovo razlog za ponos.

Mesto, je postalo še veliko bolj zeleno in prijazno. Številni parki, zelenice, urejena rečna nabrežja, pipe z vodo, kolesa, ki si jih lahko sposodite, saj je za avtomobile zaprto mestno jedro.…

Več
Ljubljanski grad

Ljubljanski grad

Ljubljanski grad je najbolj opazna značilnost Ljubljane. Z grajskega Razglednega stolpa se ponuja najlepši razgled na mesto, v grajskih prostorih pa je na ogled več muzejskih postavitev in drugih razstav, med njimi Slovenska zgodovina, Kaznilnica in Virtualni grad.

Več
Torta Ljubljana

Torta Ljubljana

Ljubljana je dom številnih kulinaričnih posebnosti. Ponaša se tudi s prvo pravo ljubljansko »Torto Ljubljana« , ki je izdelana iz najboljših sestavin, značilnih za vse slovenske regije, in oblita s kakovostno čokolado. Ročno izdelana in sveža »Torta Ljubljana« je sladek košček kulinaričnih nebes in vas čaka v središču mesta na Čopovi ulici.

Več
Odkrijte Ljubljano in prihranite denar!

Odkrijte Ljubljano in prihranite denar!

 • Obisk 15+ znamenitosti
 • Javni prevoz z mestnimi avtobusi
 • 1x voden ogled mesta
 • 24-urni dostop do interneta
Več

Prireditve v Ljubljani

Preverite kaj se dogaja v Ljubljani v koledarju prireditev.

Več
Prireditve v Ljubljani

Hotelski paketi

Doživetje Ljubljane (2 noči) po ugodnih cenah!

Več
Hotelski paketi

Redni ogledi Ljubljane

Spoznajte vse najpomembnejše znamenitosti Ljubljane. Na voljo vsak dan!

Več
Redni ogledi Ljubljane

WiFree Ljubljana

Brezplačen dostopa do interneta v središču mesta.

Več
WiFree Ljubljana
Dnevni izleti iz Ljubljane

Dnevni izleti iz Ljubljane

Obiščite največje znamenitosti Slovenije na kratkih izletih, ki jih organizirajo lokalne turistične agencije. Rezervirajte svoj izlet tukaj!

Več

V Ljubljano po nakupih

Ljubljana mnoge privablja tudi z bogato izbiro veleblagovnic in nakupovalnih centrov, med katerimi je najbolj priljubljen Citypark v BTC City-ju, v katerem boste našli tudi modno veleblagovnico Emporium in trgovine znanih modnih verig kot so Zara, Benetton in druge. Bolj prestižne znamke so na voljo v samem mestnem jedru, v Galeriji Emporium, na Prešernovem trgu.

Ljubljana za otroke

Vašim najmlajšim v Ljubljani ne bo dolgčas. Z vlakcem ali vzpenjačo se skupaj zapeljite na Ljubljanski grad in si oglejte mesto z vrha grajskega stolpa. Obiščite Prirodoslovni muzej in se med občudovanjem okostja mamuta z didaktičnimi igrami naučite kaj o živalih. Žive živali vas čakajo v prostranem Ljubljanskem živalskem vrtu. Sodobno in veliko igrišče v toplih mesecih otroke in starše zvabi v Park Tivoli. Če je le dobro uro oddaljeno morje še prehladno, pa se lahko zabavate v Vodnem mestu Atlantis, tik ob sodobnem kino kompleksu Kolosej.

Ljubljana 2

Na potovanju v Ljubljani ne spreglejte:

 • Tromostovje s Prešernovim trgom: Plečnikova mojstrovina, srce Ljubljane in priljubljena točka za srečanja.
 • Staro mestno jedro z mestno hišo in Robbovim vodnjakom: nepozaben sprehod med starimi fasadami se začne pri čudovitem Robbovem vodnjaku treh kranjskih rek s konca 18. stoletja, ki stoji pred baročno mestno hišo.
 • Mestna tržnica: znamenite Plečnikove arkade in Vodnikov trg, ki je dnevno posejan s pisanimi stojnicami s sadjem, zelenjavo in cvetjem.
 • Zmajski most: cestni most čez Ljubljanico s konca 19. stoletja, z znamenitimi skulpturami zmajev.
 • Stolnica Sv. Nikolaja: baročna mojstrovina s čudovitim marmornim oltarjem znotraj in modernimi kipi na pročelju.
 • Ljubljanski grad: na skoraj popolnoma prenovljenem gradu, v katerem se odvijajo koncerti, kulturne prireditve in poroke, so še vidni ostanki iz 16. stoletja.
 • Narodna galerija: zbirka umetniških del od 17. do 19. stoletja, z znamenitimi impresionisti.
 • Moderna galerija: zbirka umetniških del iz 20. stoletja, z gostujočimi sodobnimi razstavami.
 • Park Tivoli: čudoviti oddih od mestnega vrveža, le korak stran stran od njega.

Udobno se namestite in poletite z nami v Ljubljano, eno bolj priljubljenih evropskih prestolnic.