Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Ljubljana

Letalske vozovnice: Ljubljana

Spoznajte Ljubljano – malo mesto z velikim srcem

Ljubljana je v primerjavi z drugimi evropskimi prestolnicamni res majhna, a ima vse, kar imajo veliki. Poletite z nami v Ljubljano, mesto s številnimi kulturnimi spomeniki, prijaznimi prebivalci in neštetimi kavarnicami, ki so vedno polne živahnega dogajanja. Zdaj še posebej ugodno.

Ljubljana za ljubitelje zgodovine in kulture

Oglejte si ostanke rimskega mesta Emona, sprehodite se po starem mestnem jedru, povzpnite se na srednjeveški grad, ustavite se na Plečnikovem Tromostovju, sprehodite čez pisano tržnico, obiščite Narodno in Moderno galerijo in se spočijte v prostranem parku Tivoli. Proti večeru se lahko z ladjo zapeljete po Ljubljanici in si znamenitosti ogledate še z žabje perspektive. Da je Ljubljana tudi mesto kulture, dokazujejo številne glasbene, gledališke in filmske prireditve ter festivali.

Adria Ljubljana Slovenia Dragon Top 10 2014

Top 3 doživetja v Ljubljani

Plečnikova Ljubljana

Plečnikova Ljubljana

Sloviti arhitekt Jože Plečnik je skušal Ljubljano oblikovati po vzoru antičnih Aten. Plečnikova Ljubljana se uvršča med najpomembnejše celostne umetnine 20. stoletja.

Več
Vožnje z ladjicami po Ljubljanici

Vožnje z ladjicami po Ljubljanici

Z ladjicami na Ljubljanici lahko doživite staro mestno jedro z znamenitimi mostovi, slikovitimi pročelji stavb in nabrežji z druge perspektive.

Več
Ljubljanski grad

Ljubljanski grad

Ljubljanski grad je najbolj opazna značilnost Ljubljane. Z grajskega Razglednega stolpa se ponuja najlepši razgled na mesto, v grajskih prostorih pa je na ogled več muzejskih postavitev in drugih razstav, med njimi Slovenska zgodovina, Kaznilnica in Virtualni grad.

Več
Okusi Ljubljane

Okusi Ljubljane

Predstavljamo vam tradicionalne ljubljanske jedi, ki se danes večinoma pripravljajo na sodobne načine. Oglejte si kje vse si lahko privoščite značilno ljubljansko kosilo!

Več

Salvador Dalí

28.11.2014 do 01.03.2015

Več
Salvador Dalí

Nova umetnost in narava

20.01. do 18.04.2015

Več
Nova umetnost in narava
Secesijska Ljubljana

Secesijska Ljubljana

Novi umetnostni slog, ki je zaznamoval več evropskih mest na prehodu iz 19. v 20. stoletje, je znan pod različnimi imeni in različicami. V Ljubljani se je pod vplivom umetnostnih tokov na Dunaju uveljavil kot secesija in zaznamoval predvsem dogajanje v arhitekturi.

Več
Vizualne umetnosti

Vizualne umetnosti

Umetniški utrip Ljubljane je živahen. Bogato ustvarjalno delovanje tukajšnjih umetnikov je pustilo prepoznaven pečat tudi na mednarodnem prizorišču.

Več

Ana Desetnica 2015

01.07. do 04.07.2015

Več
Ana Desetnica 2015

Kulinarični sprehodi

Od ponedeljka do sobote

Več
Kulinarični sprehodi

V Ljubljano po nakupih

Ljubljana mnoge privablja tudi z bogato izbiro veleblagovnic in nakupovalnih centrov, med katerimi je najbolj priljubljen Citypark v BTC City-ju, v katerem boste našli tudi modno veleblagovnico Emporium in trgovine znanih modnih verig kot so Zara, Benetton in druge. Bolj prestižne znamke so na voljo v samem mestnem jedru, v Galeriji Emporium, na Prešernovem trgu.

Ljubljana za otroke

Vašim najmlajšim v Ljubljani ne bo dolgčas. Z vlakcem ali vzpenjačo se skupaj zapeljite na Ljubljanski grad in si oglejte mesto z vrha grajskega stolpa. Obiščite Prirodoslovni muzej in se med občudovanjem okostja mamuta z didaktičnimi igrami naučite kaj o živalih. Žive živali vas čakajo v prostranem Ljubljanskem živalskem vrtu. Sodobno in veliko igrišče v toplih mesecih otroke in starše zvabi v Park Tivoli. Če je le dobro uro oddaljeno morje še prehladno, pa se lahko zabavate v Vodnem mestu Atlantis, tik ob sodobnem kino kompleksu Kolosej.

Ljubljana 2

Na potovanju v Ljubljani ne spreglejte:

  • Tromostovje s Prešernovim trgom: Plečnikova mojstrovina, srce Ljubljane in priljubljena točka za srečanja.
  • Staro mestno jedro z mestno hišo in Robbovim vodnjakom: nepozaben sprehod med starimi fasadami se začne pri čudovitem Robbovem vodnjaku treh kranjskih rek s konca 18. stoletja, ki stoji pred baročno mestno hišo.
  • Mestna tržnica: znamenite Plečnikove arkade in Vodnikov trg, ki je dnevno posejan s pisanimi stojnicami s sadjem, zelenjavo in cvetjem.
  • Zmajski most: cestni most čez Ljubljanico s konca 19. stoletja, z znamenitimi skulpturami zmajev.
  • Stolnica Sv. Nikolaja: baročna mojstrovina s čudovitim marmornim oltarjem znotraj in modernimi kipi na pročelju.
  • Ljubljanski grad: na skoraj popolnoma prenovljenem gradu, v katerem se odvijajo koncerti, kulturne prireditve in poroke, so še vidni ostanki iz 16. stoletja.
  • Narodna galerija: zbirka umetniških del od 17. do 19. stoletja, z znamenitimi impresionisti.
  • Moderna galerija: zbirka umetniških del iz 20. stoletja, z gostujočimi sodobnimi razstavami.
  • Park Tivoli: čudoviti oddih od mestnega vrveža, le korak stran stran od njega.

Udobno se namestite in poletite z nami v Ljubljano, eno bolj priljubljenih evropskih prestolnic.