Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: London

Letalske vozovnice: London

Letalske vozovnice: London

Poletite v London

Poletite v evropsko metropolo in zaužijte bogato zgodovino z vsemi vznemirljivostmi, ki jih ponuja velemesto. Popeljite se z najstarejšo podzemno železnico na svetu in obiščite številne galerije in muzeje. Zavijte v katerega od starih hotelov v Mayfairu in si privoščite čaj ob petih v slogu. Oglejte si predstavo na zloglasnem West Endu. Privoščite si piknik v enem od številnih londonskih parkov in v poletnih mesecih v pubu kot pravi Londončan naročite Pimm's. Pozvpnite se na vrh najvišje stavbe v Evropski uniji in se zvečer odpravite na jazz koncert v živahnem Sohu. Med vikendom pojejte kosilo kar na eni od številnih tržnic s hrano iz celega sveta. Zavijte v katero od starinarnic v Kensingtonu. Spotoma seveda pomahajte tudi Big Benu in kraljici ...

London za mestne popotnike

Izgubite se med ulicami Covent Gardna. Zaužijte razgled na mesto s Sharda, najvišje stavbe v Evropski uniji. Oglejte si kakšno zanimivo razstavo v številnih muzejih in galerijah, ki jih ponuja mesto. Med vikendom obiščite Brick Lane ᾽bolšjak᾽ in tržnico s hrano. Doživite ᾽hip᾽ nočno življenje v Shoreditchu.

Rezerviraj let

London za romantike

V soju romantičnih svetilk se sprehodite ob nabrežju Temze in si privoščite večerjo v eni od prijetnih restavracij v londonskem predelu Chelsea. V nedeljo dopoldne obiščite tržnico s cvetjem Columbia Road in zavijte v katero od prisrčnih trgovinic z unikatnimi izdelki. Izgubite se med ulicami očarljivega Notting Hilla.

London za gurmane

Pozabite na predsodke o angleški hrani in se pustite presenetiti. London je zaradi svoje raznolikosti meka za vse ljubitelje dobre hrane. Poleg angleške boste tukaj našli še vse mogoče kuhinje sveta. Angleško hrano poskusite v restavraciji St. John pri Spittalfields Marketu, v Kensingtonu zavijte v katero od ljubkih francoskih restavracij – v Chinatownu je kitajska, na Brick Lane pa se podajte poiskat pravo indijsko ali bangladeško kuhinjo. Prav tako ne pozabite na številne tržnice – med njimi je verjetno najbolj znan Borough Market v bližini London Bridgea.

London 2 SL

Poleg Westminstra in Buckinghamske palače tokrat na potovanju v London ne zamudite!

  • Regents Park in Marylebone High Street: Sprehod po Regents Parku zaključite v ljubki ulici Marlebone High Street. Zavijte v knjigarno Daunt Books in številne trgovine z izbranimi izdelki.
  • Muzejska četrt v Južnem Kensingtonu: V tej prijetni četrti, polni kavarn in restavracij, se nahaja impozanten Muzej Victoria & Albert z bogato zbirko predmetov iz zgodovine oblikovanja in dekoracije, za otroke in odrasle pa bo zanimiv obisk Muzeja znanosti in Muzeja zgodovine narave, kjer se boste sprehodili med okostji dinozavrov.
  • Veleblagovnica Fortnum & Mason in Burlington Arcade: Za tiste, ki si želijo nekaj tradicionalno britanskega: čudovito veleblagovnico je leta 1707 ustanovil eden od služabnikov kraljice Ane. Privoščite si pravi čaj v njihovem salonu in se nato sprehodite po pokriti sprehajalni ulici Burlington Arcade.
  • Somerset House: Oglejte si dela Rubensa, Moneta, Gauguina in še mnogih drugih v majhni galeriji znanega inštituta Courtauld in eno od zanimivih umetniški razstav v galeriji Somerset House. Med poletnimi meseci se v čudovitem atriju stavbe dogajajo številni koncerti na prostem.
  • Tate Modern: Ta znana galerija moderne umetnosti se nahaja v stavbi stare elektrarne.
  • Pokopališče Highbury in Parliament Hill: V severnem delu Londona leži čudovito z bršljanom poraščeno viktorijansko pokopališče, kjer je med drugimi pokopan tudi Karl Marx. Po ogledu se povzpnite še na Parliament Hill in uživajte v čudovitem razgledu na London.
  • Hampton Court: Dvorec Hampton imenujejo nekateri londonski Versailles. Oglejte si čudovit dvorec Henrika VIII. in njegove vrtove na robu Londona.

Izgubite se med ulicami Covent Gardna. Zaužijte razgled na mesto s Sharda, najvišje stavbe v Evropski uniji. Oglejte si kakšno zanimivo razstavo v številnih muzejih in galerijah, ki jih ponuja mesto. Poletite z nami v London.

Več o Londonu lahko preberete v OnAir Magazinu