Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Manchester

Letalske vozovnice: Manchester

Letalske vozovnice: Manchester

Manchester ponuja veliko več kot le nogomet

Ko pomislite na Manchester, se gotovo spomnite na nogomet. A vam živahno angleško mesto ponuja veliko več kot le športne užitke. Sodobna metropola z modernimi stavbami, bogatim umetniškim in kulturnim dogajanjem, neštetimi bari in prijaznimi domačini vas vabi, da jo raziščete. Obiščite jo z nami.

V Manchester za vikend

Oglejte si glavne mestne znamenitosti kot so knjižnica Johna Rylandsa, katedrala, mestna hiša, kitajska četrt in mnogi muzeji, tudi muzej nogometa. Le kratka vožnja s tramvajem vas loči od predela The Quays, z impresivno moderno arhitekturo na obeh straneh manchesterskega kanala. Oglejte si tekmo svetovno znanega nogometnega kluba Manchester United ali njegovega rivala Manchester City. In rezultat proslavite v družbi domačinov v enem od mnogih barov ali pa uživajte v živi glasbi, po kateri slovi mesto.

Rezerviraj let

V Manchester po nakupih

Modni navdušenci se boste le s težavo uprli nalezljivi nakupovalni mrzlici. Manchester vam ponuja vrhunske modne butike in mlade lokalne kreatorje. Exchange square, moderni mestni trg, predstavlja največje nakupovalno središče v mestu, saj je obdan z največjimi veleblagovnicami: Arndale, Selfridges in Triangle.

V Manchester z družino

Mnoge znamenitosti Manchestra so privlačne tudi za otroke, poleg teh pa bodo vaši najmlajši brez dvoma navdušeni nad obiskom muzeja znanosti in industrije. Dvoransko smučanje ali deskanje na snegu in druge zimske radosti lahko ne glede na letni čas preizkusite v Chill Factore. Pravo doživetje pa vam ponuja tudi LEGOLAND Discovery Centre, v katerem otroška domišljija dobi krila.

Manchester 2

Na potovanju v Manchester ne spreglejte:

  • Knjižnica Johna Rylandsa: knjižnica, zgrajena v neogotskem slogu, hrani eno najobsežnejših zbirk v Angliji, tudi najstaješi ohranjeni delček Nove zaveze.
  • Manchesterska katedrala: čudovita gotska katedrala, zgrajena v srednjem veku, je bila v bombnih napadih večkrat poškodovana in prenovljena.
  • Cerkev svete Ane: zgrajena leta 1712, je skupaj s katedralo ena od dveh še ohranjenih ostankov starega Manchestra.
  • Mestna hiša: zgrajena leta 1887 ostaja ponosni simbol mesta.
  • Nogometni stadion Old Trafford: dom nogometnega kluba Manchester United je drugi največji stadion v Angliji in deveti največji v Evropi.
  • Nacionalni nogometni muzej: raj za nogometne navdušence, se je v Manchester preselil leta 2012 iz Prestona.
  • The Lowry: center umetnosti in zabave, osupljiva moderna stavba, ki se zrcali v vodi, je dom dveh gledališč, več galerij, kavarn, barov in restavracij.
  • Severni muzej imperialne vojne (IVM North): impresivna zgradba, zgrajena leta 2002 je posvečena raziskovanju vpliva konfliktov na ljudi in družbo.

Machester vas bo navdušil že ob prvem obisku in presenetil vsakokrat, ko se boste vanj vrnili. Poletite v Manchester z nami.