Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Maribor

Letalske vozovnice: Maribor

Spoznajte Maribor - drugo največje mesto v Sloveniji 

Maribor je zeleno mesto saj ima enega najlepših mestnih parkov pri nas, obdan je z vinskimi griči in zelenim Pohorjem, ki so prepredeni s pohodnimi in kolesarskimi potmi, skozi mesto pa se vije reka Drava, kjer lahko še vedno preizkusite vožnjo s tradicionalnim splavom.  Pri nas boste uživali v pristni domači kulinariki, zdravi pitni vodi,  prijetni klimi in energetskih vplivih narave. Ljubiteljem užitka so na voljo sodobni wellness programi, poslovnemu gostu pa ponuja Maribor še vrhunske kongresne storitve.

destinacija maribor pohorje logo 306x266 small

Top 3 doživetja v Mariboru

Najstarejša trta na svetu

Najstarejša trta na svetu

Največji ponos turistične destinacije je Guinnessova rekorderka najstarejša trta na svetu, ki se vzpenja po pročelju Hiše Stare trte, vinskega muzeja in vinoteke na Lentu. Več kot 400 let stari vinski trti posvečamo vsakoletni Festival Stare trte, največjo jesensko turistično prireditev na temo vina in kulinarike. Stara trta je iztočnica za brezmejne užitke ob odlični žlahtni kapljici.

Peljemo vas na izlet!

Peljemo vas na izlet!

Lahko na kratkega, peš po mestnem jedru Maribora, lahko od vinoteke do vinoteke ali pa se vinsko-kulinaričnim okusom slovenske Štajerske predajate med vinogradi, ki se dvigajo nad mestom. Tisti, ki vas očara slikovita podoba podeželja, preprosto morate obiskati katero od prikupnih vasic, takšni, ki pa ste ob tem radi še aktivni, pa hop na kolo in pot pod noge - na kolesarsko-kulinarični izlet.

Oddih v zelenem

Oddih v zelenem

Dobrodošli v zeleni destinaciji. Skozi mesto in dalje po Dravskem polju se vije Drava, po kateri se je še vedno mogoče zapeljati s tradicionalnim splavom. Pri nas boste uživali v lokalni, ekološko pridelani kulinariki iz slikovitih kmetij na podeželju, zdravi pitni vodi, prijetni klimi in energetskih vplivih narave, medtem ko so ljubiteljem sproščanja in dobrega počutja na voljo številni sodobni wellness centri. 

Maribor – mesto kulture in festivalov

Maribor – mesto kulture in festivalov

Živahno mestno jedro Evropske prestolnice kulture 2012 ponuja vrhunska kulturna doživetja. Velike mariborske festivale, kot so znameniti Festival Lent, vinsko-kulinarični Festival Stare trte, gledališko Borštnikovo srečanje in festival klasične glasbe Festival Maribor, dopolnjujejo številni manjši dogodki, ki skrbijo za nenehen utrip mesta in njegove okolice.

Maribor & Ptuj

Maribor & Ptuj

Maribor, drugo največje mesto v državi, leži le streljaj od zakladnice tisočletij Ptuja, ki je najstarejše slovensko mesto (z avtomobilom sta oddaljena samo pol ure). Obe mesti povezuje zelena Drava, med njima pa najdemo tudi druge vzporednice, od kulturnih do tistih, povezanih s Staro trto (njena potomka odlično rodi na znamenitem Ptujskem gradu) ter vinom in kulinariko.

Nogometni klub NK Maribor

Nogometni klub NK Maribor

NK Maribor je bil ustanovljen 12. 12. 1960. 13-krat je osvojil naslov prvaka slovenske lige.  8-krat je osvojil lovoriko slovenskega pokala. 3-kratni prvak v Superpokalu Slovenije. NK Maribor je še vedno edini slovenski klub, ki se mu je uspelo uvrstiti v Ligo prvakov, Evropsko ligo in osvojiti pokal Intertoto.

Več

O Mariboru

Maribor je očarljivo mesto z globokimi kulturno-zgodovinskimi koreninami, ki segajo daleč nazaj v srednji vek, zato ponuja staro mestno jedro bogato dediščino in številna pristna doživetja (Maribor je bil Evropska prestolnica kulture 2012). Še posebej so Mariborčani ponosni na Guinnessovo rekorderko Staro trto, najstarejšo trto na svetu. Ob zgodovinskih sledeh je sodobnemu Mariboru ostal tudi sloves veselega in gostoljubnega mesta. Mesto je gostitelj mnogih vrhunskih kulturnih, zabavnih in športnih prireditev ter festivalov – na primer znamenitega Festivala Lent, vinsko-kulinaričnega Festivala Stare trte, gledališkega Borštnikovega srečanja, svetovnega pokala v smučanju Zlata lisica ter številnih drugih.

Kako do nas?

Do Maribora je z avtomobilom le dobro uro vožnje iz Ljubljane, dobri 2 uri iz Kopra, uro in pol z Gorenjske, dobre pol ure iz Murske Sobote in Celja, uro iz Slovenj Gradca in slabi 2 uri iz Novega mesta.

Hoteli in druge namestitve: 16 hotelov, 15 apartmejev, 4 hostli in več zasebnih sob, počitniških hiš, turističnih kmetij in kampov.

Maribor SL 1

Za družine z otroci

Destinacija Maribor-Pohorje, Osrednja Štajerska daje s svojo raznoliko ponudbo družini priložnost, da preživi skupaj dragocen oddih, pa naj bo teden, vikend ali zgolj dan. Oglejte si lutke v enem najsodobnejših lutkovnih gledališč na svetu ali pa obiščite plavajoče in plazeče se zverinice v Akvariju-terariju, ki se nahaja v čudovitem Mestnem parku. Otroci so preprosto navdušeni nad vlakcem Jurčkom, iz katerega lahko na zabaven način spoznajo glavne mestne znamenitosti, razburljiva doživetja pa jih čakajo tudi v  Pustolovskem parku Betnava.