Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Moskva

Letalske vozovnice: Moskva

Letalske vozovnice: Moskva

Obiščite Moskvo – srce Rusije

Doživite utrip enega največjih in najbolj živahnih evropskih mest, ki nikoli ne spi. Moskva je polna spominov na svojo imperialistično in sovjetsko zgodovino, hkrati pa vas v njej čakajo številni moderni klubi, bari in nakupovalni centri. Naj vas očara ruski temperament.

V Moskvo na sprehod skozi čas

Center mesta je najbolj raziskati peš, okolico pa z metrojem, znanim po mnogih čudovito okrašenih postajah. Obisk Moskve začnite na znamenitem Rdečem trgu s pisano katedralo Sv. Vasilija. Obiščite Leninov mavzolej in se pridružite ugibanjem o pristnosti njegovih posmrtnih ostankov. Rdeče Kremeljsko obzidje obdaja najbolj znane cerkve in zgodovinske spomenike. Bogate zbirke vas vabijo v številne muzeje in galerije, med katerimi ne izpustite Tretjakovske galerije. Sprehodite se tudi po živahni ulici Stari Arbat in začutite duh pristne Moskve.

Rezerviraj let

V Moskvo po nakupih

Številni butiki in veleblagovnice ponujajo oblačila in modne dodatke znanih modnih oblikovalcev. Najbolj impresivna je veleblagovnica GUM na Rdečem trgu, nasproti Leninovega mavzoleja. Če iščete najrazličnejša darila in spominke iz časa Sovjetske zveze, pa je pravi naslov Izmailovski trg.

Moskva za vso družino

Moskva je z več kot 100 parki in neštetimi vrtovi ena najbolj zelenih prestolnic na svetu. In čeprav se na prvi pogled ne zdi najbolj očitna destinacija za potovanje z družino, vam mesto ponuja številna otroška gledališča, cirkuse in zabaviščne parke, med katerimi je najbolj obiskan park Gorki na rečnem bregu, vedno poln živahnega dogajanja.

Moskva 2

Na potovanju v Moskvi ne spreglejte:

  • Rdeči trg: trg s konca 15. stoletja, ki je bil priča velikim zgodovinskim dogodkom, je dom Leninovega mavzoleja, katedrale Sv. Vasilija, veleblagovnice GUM in številnih stavb iz ruske preteklosti.
  • Katedrala Sv. Vasilija: nenavadna stolpičasta katedrala iz 16. stoletja, polna barv, vzorcev in oblik, značilnih za rusko arhitekturo je postala simbol mesta.
  • Kremelj: sedež ruske državne moči, velikanska trdnjava, ki je svojo sedanjo podobo dobila v poznem 15. stoletju, obsega pet palač, štiri katedrale in znamenito Orožarno.
  • Orožarna: iz 16. stoletja, poleg orožja hrani obsežno zbirko dragih kamnov.
  • Tretjakovska galerija: največja zbirka ruske umetnosti z znamenitimi ruskimi ikonami.
  • Puškinov muzej umetnosti: dela največjih svetovnih mojstrov z najpomembnejšo zbirko impresionistov.
  • Gledališče Bolšoj: eno najbolj znanih gledališč na svetu z dolgoletno tradicijo.
  • Novodevičje pokopališče: na njem počivajo številni znani ruski politiki in kulturniki kot so Anton Čehov, Nikolaj Gogolj, Nikita Hruščev in Boris Jelcin.

Moskva je najlepša spomladi, poseben čar pa imajo tudi bele ruske zime. Poletite v rusko prestolnico in se prepričajte sami.