Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: München

Letalske vozovnice: München

Letalske vozovnice: München

München – veliko več kot le Oktoberfest

München vam ponuja vrhunske muzeje, čudovite zelene parke in drevorede, prijetne kavarne, največje pivnice in trgovine za vse okuse in žepe. Bližina Alp in prekrasna narava pripomoreta k privlačnosti tretjega največjega mesta v Nemčiji. Spoznajte ga z nami.

V München za vikend

Potep po mestu začnite na glavnem trgu Marienplatz. Oglejte si srednjeveško cerkev Frauenkirche in se sprehodite do Nove mestne hiše. Naročite kavo v enem od barov in počakajte, da 'glockenspiel' s figurami začne pripovedovati zgodbo. Zavijte v Staro pinakoteko ali v tehnični muzej Deutches museum in se nadihajte svežega zraka v velikanskem parku Englisher garden. Ko se oglasi želodec, si kar na ulici kupite belo hrenovko s presto. Dan pa končajte s hadnim pivom iz ene od šestih lokalnih pivovarn.

Rezerviraj let

V München po zabavo

Če ste zamudili največji festival piva Oktoberfest, poskusite pivo v eni od tradicionalnih pivnic, kjer vam ga postrežejo v narodnih nošah, ob živi glasbi. Pridružite se domačinom ob pijači na Marijinem trgu ali v mestnem parku. Raztegnite dan v noč v enem od barov ali klubov v trendi Schwabingu.

V München po nakupih

Na najbolj znani nakupovalni ulici Maximilianstrasse boste našli Nymphenburški porcelan in butike znanih modnih kreatorjev. Bolj mladostna in žepu prijazna modna ponudba vas čaka v Schwabingu. PEP, OEZ ali Riem Arkaden so le trije izmed mnogih nakupovalnih centrov, ki jih lahko obiščete. Ob petkih in sobotah pobrskajte po ponudbi na bolšjih trgih. V predbožičnem času pa se prepustite prazničnemu vzdušju pisanih božičnih sejmov.

Munchen 2

Na potovanju v München ne spreglejte:

  • Frauenkirche: čudovita katedrala, zgrajena v 15. stoletju, z 99 metrov visokima zvonikoma.
  • Nova mestna hiša: z znamenitim 'glockenspielom' s 43 zvoni in z 32 premikajočimi se figuricami, vsak dan ob določenih urah uprizori dve zgodbi.
  • Pinakoteke: trije impresivni muzeji umetnosti – Stara pinakoteka z deli od 15. do 18. stoletja, Nova pinakoteka z deli od 19. do 20. stoletja in Pinakoteka moderne z deli iz 20. stoletja.
  • Grad Nymphenburg: baročna palača s parkom iz 17. stoletja je bila nekoč poletna rezidenca kraljeve družine.
  • Deutches Museum: največji tehnični muzej na svetu z odlično interaktivno zbirko, ki obsega celo vesoljska vozila.
  • Hofbräuhaus: svetovno znana pivnica lahko sprejme okoli 2500 gostov.
  • Englischer Garten: velikanski park, v katerem se zbirajo domačini in turisti, predstavlja zeleno srce mesta.
  • Olympiapark: nekdanje prizorišče olimpijskih iger leta 1972 je s stadionom in drugimi športnimi objekti ter zelenimi površinami postalo priljubljeno zbirališče.

München združuje nenavadno mešanico sodobnega velemesta in alpskega šarma. Poletite v mesto na reki Isar z nami.

Več o Muenchnu lahko preberete v OnAir Magazinu