Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Podgorica

Letalske vozovnice: Podgorica

Letalske vozovnice: Podgorica

Poletite v živahno Podgorico

Odlična geografska lega z blago klimo. Bližina morja in hribov. Gostoljubni in sproščeni domačini. Podgorica je kot nalašč za kratek oddih ali odlična izhodiščna točka za obisk Črne gore. Obiščite Podgorico z nami in sami preverite, ali anekdote o Črnogorcih res držijo.

Podgorica kot baza za raziskovanje Črne gore

Podgorica je vredna ogleda zaradi zanimive mešanice starega in novega, živahnega večernega dogajanja in sproščenega mediteranskenskega vzdušja. Hkrati pa je mesto odlična izhodiščna točka za raziskovanje Črne gore. Obalna letovišča ali gore so le uro vožnje oddaljena od mesta. Privoščite si oddih na najlepših plažah Jadrana, v okolici Budve. Oglejte si največje jezero na Balkanu – Skadarsko jezero. Le slabo uro od Podgorice pa vas čaka ena najbolj obiskanih znamenitosti v Črni gori – impresivni samostan Ostrog iz 17. stoletja.

Rezerviraj let

Podgorica za mestne popotnike

Odkrijte vse, kar vam mesto ponuja. Nova varoš je moderni del mesta, med rekama Morača in Ribnica. Tukaj boste našli največ trgovin, restavracij in živahno večerno dogajanje.  Stara varoš je originalni, stari del mesta, južno od sotočja obeh rek. Čeprav je bilo mesto skoraj popolnoma porušeno v 2. svetovni vojni, se še lako sprehodite mimo Sahat kule – stolpa, ki ga obkroža mali trg, obzidje in dve manjši mošeji. Le kilometer stran, preko reke Morače pa vas čaka moderni, poslovni del Podgorice – Novi grad.

V Podgorico po zabavo in nakupih

Domačini radi sedijo v kavarnah in pijejo kavo. Večina novejših kavarnic in barov je v novem delu mesta. Za kosilo izberite eno od številnih gostiln ali pa si privoščite piknik na Marezi, Skadarskem jezeru ali hribu Gorica. Če vas privlačijo nakupi, vam Podgorica ponuja številne butike, a bodite pozorni na ponaredke znanih modnih znamk. Te imajo sicer svoje trgovine v novem delu mesta, v okolišu Vectra-Maxim. Podgorica ima tudi nekaj nakupovalnih centrov, med katerimi je največji Delta City.

Na potovanju v Podgorici ne spreglejte:

  • Stara varoš: staro turško mesto z ozkimi in zavitimi uličicami, dvemi mošejami in stolpom z uro.
  • Sahat kula: eden redkih ostankov iz časa otomanov, stolp iz 18. stoletja, s katerega so muslimane klicali k molitvi.
  • Cerkev sv. Ɖorđa: najstarejša in najlepša cerkev iz 10. stoletja, ob vznožju hriba Gorica.
  • Grad kralja Nikolaja: muzej, obkrožen s parkom.
  • Turško kopališče: največji še ohranjeni zgodovinski kompleks v Podgorici je danes skrit pod Novim mostom in spremenjen v kulturni center.
  • Cerkev svetega srca Jezusovega: moderna cerkev, zgrajena v obliki ladje.
  • Milenijski most: impresiven, 140 metrov dolg viseči most preko reke Morača.

Podgorica je bila stoletja križišče poti in ljudi, mesto, kjer se je staro povezalo z novim, tradicionalno z modernim.