Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Praga

Letalske vozovnice: Praga

Letalske vozovnice: Praga

Obiščite »Zlato Prago«

Mnoge zgradbe v mestu se v svoji oker barvi svetijo kot zlato. Malo je mest, ki imajo takšno atmosfero in zgodbo, tako veličastno umetnost in arhitekturno zgodovino. Obiščite muzej Franza Kafke in se sprostite ob venčku najboljših odlomkov iz Mozartovih oper v najstarejšem gledališču v mestu – gledališču Estate. Naj vas navdihne Narodno-tehnični muzej, ki hrani letalo pionirja češkega letalstva Jana Kašperja, in občudujte dela Rubensa v Galeriji Obrazarna na Praškem gradu.

Praga za mestne popotnike

Prage si brez tramvajev enostavno ne da predstavljati. Zapeljite se na Praški grad, občudujte čudovita Plečnikova dela, pokukajte v Zlato ulico, uživajte v fantastičnem pogledu na mesto in Karlov most. Sprehodite se po mestnih ulicah, privoščite si pivo in pečenice z žara. Ustavite se pred Astronomsko uro in se zvečer zapeljite po Vltavi ter občudujte mesto z bogato arhitekturo v soju luči.

 

Rezerviraj let

Praga za romantike

Začnite jutro s sprehodom po Karlovem mostu in ga zapustite tik pred koncem na levem bregu Vltave. Spoznali boste Prago v drugačni luči in se sprehodili po Kampi, majhnem otočku ter enem najbolj mirnih delov mesta, ki je navdihnila tudi Bedřicha Smetano.

Za ljubitelje hrane in češkega piva

Ob ogledu praških znamenitosti boste lahko uživali tako v tradicionalni češki kuhinji kot v številnih tujih restavracijah, od azijske, francoske, italijanske, grške, mehiške pa tudi balkanske in ne nazadnje – tudi v naši slovenski na Dejvicah blizu metro postaje na Hradčanski. Brez tradicionalnega češkega piva, k popolnemu užitku pa zagotovo pripomore tudi cena, saj boste za pol litra odšteli manj kot za skodelico kave.

 

Na popotovanju po Pragi ne spreglejte:

  • Praški grad je največji grad na svetu; to je nekdanji dvorec čeških kraljev s čudovito katedralo sv. Vida (v njej najdete celo spominsko ploščo »češki kraljici« Barbari Celjski) in rezidenco češkega predsednika.
  • Karlov most je ena najbolj obiskanih turističnih točk in priljubljeno zbirališče domačinov, turistov, umetnikov in zabavljačev.
  • Staromestni trg in Astronomska ura – na trgu je čutiti utrip mesta, privoščite si lahko kosilo v eni od številnih restavracij s pogledom na Astronomsko uro.
  • Rudolfinium – ogromna neorenesančna češka koncertna dvorana, ki gosti različne prireditve in festivale. V njej ima sedež Češki filharmonični orkester.
  • Plečnikova cerkev na Vinohrady: ne pretiravamo, če rečemo, da gre za eno najlepših cerkva v Evropi; zgrajena je na moderen način zelo hitre gradnje in ima čudovito prostorno dvorano.
  • Živalski vrt: čeprav ne velja za največjega, je dolgo časa slovel kot vodilni po številu v živalskem vrtu rojenih živali in je zagotovo med najlepšimi v Evropi.
  • Hokej: Češka je brez dvoma ena vodilnih hokejskih držav, ta šport je del ljudi. V Pragi gostujeta dva velika kluba, za oba težko navijaš: ali si privrženec Sparte ali pa Slavie, izbira je vaša. Oglejte si kakšno od njunih tekem v češki ekstraligi, ostale vam bodo v spominu.

Poletite v Prago, zapeljite se na največji grad na svetu, občudujte čudovita Plečnikova dela, pokukajte v Zlato ulico in uživajte v fantastičnem pogledu na mesto in Karlov most. Spoznajte mesto in si privoščite pivo in pečenice z žara.