Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Slovenija

Letalske vozovnice: Slovenija

Letalske vozovnice: Slovenija

Slovenija, na vrtiljaku raznolikosti

Slovenija je majhna, a prijazna in raznolika dežela, polna nasprotij. Če vam v mestu postane dolgčas, je narava vedno blizu. Gozdovi, gore, reke, jezera in morje ponujajo izzive adrenalinskim odvisnežem, smučarjem in bolj umirjenim ljubiteljem narave. Spustite se v Postojnsko jamo. Obiščite slikoviti Bled in Bohinj. Sprehodite se po Triglavskem narodnem parku. Potopite se v termalni vrelec v enem od mnogih zdravilišč. Predstavljamo vam najbolj zanimive dele Slovenije, ki jih preprosto morate obiskati in doživeti.

Ljubljana – malo mesto z velikim srcem

Prijazna in z lahkoto obvladljiva prestolnica vas bo očarala z živahnim utripom in številnimi znamenitostimi. Povzpnite se na Ljubljanski grad, sprehodite se po očarljivem starem mestnem jedru, opazujte dogajanje iz ene od številnih kavarnic ali barov ob reki Ljubljanici, ali pa preživite dan v enem od muzejev in galerij.

Rezervirajte potovanje

Maribor – v objemu vinorodnih gričev in Pohorja

Drugo največje mesto v Sloveniji je zrastlo ob reki Dravi. Sprehodite se po starem mestnem jedru ob dravskem nabrežju. Oglejte si znamenito 400 let staro trto na Lentu. Začutite živahen kulturni utrip mesta na Festivalu Lent. Maribor je tudi izhodiščna točka za obisk Mariborskega Pohorja, ki pozimi na svoje strmine privablja smučarje, poleti pa pohodnike in kolesarje, ter slikovitih vinskih gričev.

Piran in Portorož – sredozemska utrinka

Slovenska obala je le dobro uro vožnje z avtomobilom oddaljena od Ljubljane. Njeno srce je slikovito staro obmorsko mestece Piran s tlakovanimi ulicami, očarljivimi starimi hišami in prijetnimi trgi. Njegov sosed s povsem drugačnim obrazom je turistično letovišče Portorož s številnimi hoteli, bazeni in dolgo peščeno plažo, ki vas vabi k lenarjenju pod pisanim senčnikom.

Slovenija 1

Kras

Gričevnata pokrajina med Tržaškim zalivom in Vipavsko dolino, z zavitimi cestami in slikovitimi kamnitimi mesteci med katerimi je najlepši Štanjel, ter razgibanim podzemljem je cenjena tako med ljubitelji narave kot dobre hrane. Kras je znan po številnih okusnih jedeh, med katerimi morate poskusiti kraški pršut, joto in vino teran.

Postojnska jama in Škocjanske jame

Postojnska jama je najbolj priljubljena znamenitost Slovenije, ki jo že 200 let obiskujejo radovedneži z vsega sveta. Jama je polna naravnih in kulturnih znamenitosti, med katerimi ne boste mogli spregledati Briljanta in kapniškega stebra – simbolov Postojnske jame in nenavadne človeške ribice ali močerila.

Škocjanske jame so najpomembnejši podzemeljski pojav na Krasu in v Sloveniji ter sodijo med najpomembnejše jame na svetu. Zaradi svojega izjemnega pomena so bile leta 1986 vpisane v seznam svetovne naravne dediščine pri Unescu.

Slovenija 2

Predjamski grad

Le 10 kilometrov stran od Postojnske jame ne spreglejte nenavadnega gradu, ki že 700 let stoji v visoki skalni steni. Mogočno domovanje zvitega viteza Erazma Predjamskega, ki naj bi se kot pravi legenda, leto in dan v njem upiral cesarjevi vojski, je danes na ogled v vsej svoji lepoti. Poleti se na planoti pred gradom odvija slikoviti Viteški turnir, vreden ogleda.

Kobilarna Lipica

Obiščite eno najstarejših kobilarn na svetu z znamenitimi belimi lipicanci. Kobilarna Lipica s 400 letno tradicijo je skrita v čudoviti kraški pokrajini. Spoznajte zgodovino kobilarne in belih konjev tam, kjer so doma.

Slovenija 3

Dolina reke Soča

Mogočna, turkizna, 136 kilometrov dolga Soča, ki izvira v Trenti je pravi magnet za vse ljubitelje adrenalina. Preizkusite rafting, kajaking ali soteskanje. Morda vas bo pritegnil ribolov na znamenito soško postrv ali kolesarjenje po prelepi dolini. Privoščite si počitek in dobro hrano v Kobaridu, Bovcu ali Tolminu in se ustavite še na slikovitem Mostu na Soči.

Triglavski narodni park

Edini slovenski narodni park, ki se razteza na območju Julijskih Alp, vas bo očaral s svojo lepoto in vam v poletni vročini ponudil prijetno zavetje. Slikoviti 2000 metrov visoki vrhovi, med katerimi se najvišje dviguje 2864 metrov visoki Triglav, in doline Triglavskega narodnega parka, so bili zavarovani že leta 1924, danes pa obsega kar 838 kvadratnih kilometrov. Park je pravi raj za pohodnike in planince. V njem se zrcalijo številna jezera, med njimi je največje Bohinjsko, nepozaben pa je tudi obisk rečne soteske Blejski Vintgar.

Slovenija 4

Bled in Bohinj

Magično Blejsko jezero s slikovitim otočkom in romantično cerkvico na sredini, vas poleti vabi, da se po njem zapeljete z ladjico ali s čolnom, pozimi pa zavrtite na drsalkah. V jezeru se lahko tudi okopate ali pa se okoli njega sprehodite in poskusite znamenito Blejsko kremšnito. Le malce naprej od Bleda vas čaka Bohinj, z veliko večjim in še bolj osupljivim jezerom na robu Alp, ki je v vročih dneh prava osvežitev. Odpravite se tudi do znamenitega slapa Savica, najbolj obiskanega slapa v Sloveniji.

Logarska dolina

Ena najbolj slikovitih Alpskih ledeniških dolin v Evropi vam ponuja oddih od mestnega vrveža v objemu čudovite narave. V osrčju Kamniško-Savinjskih Alp vas čakajo zeleni travniki, pašniki, kmetije in naravne znamenitosti. V sožitju narave in tradicije boste v objemu gora našli priložnost za pohode, planinarjenje ali kolesarjenje in poskusili okusno domačo hrano.

Slovenija 5

Zimski športi

Ljubiteljem smučanja in deskanja Slovenija ponuja številna urejena in razgibana smučišča, zlahka dostopna iz večjih mest. Kranjska Gora in Mariborsko Pohorje sta tradicionalna prireditelja tekem svetovnega pokala, smučarske polete pa lahko spremljate v Planici. Med smučarji najbolj priljubljena smučarska središča so Krvavec, Rogla, Vogel, Cerkno in Kanin. Če radi deskate na snegu, obiščite Vogel, Roglo in Kranjsko Goro. Če vam je bolj pri srcu tek na smučeh priporočamo Pokljuko in Logarsko dolino. Pravo adrenalinsko doživetje je tudi nočni spust s sankami z Vršiča, Velike Planine ali Vogarja.

Terme in zdravilišča

Terme Banovci, Lendava, Ptuj, Čatež, Dobrna, Olimia, Radenci, Rogaška Slatina z naravno mineralno vodo Donat Mg in še bi lahko naštevali … Zdraviliški turizem ima v Sloveniji zavidljivo tradicijo. Naravni termalni in mineralni vrelci dokazano blagodejno vplivajo na zdravje in pomagajo k hitrejšemu okrevanju. Moderni in urejeni hoteli, bungalovi, apartmaji in kampi vam ponujajo vodne užitke v bazenih, kulinarična doživetja, športne aktivnosti, turške in finske savne ter lepotne centre z masažnimi saloni. Privoščite si razvajanje, zabavo za vso družino ali naredite nekaj dobrega za svoje zdravje v enem od wellness cetrov, termalnem kopališču ali zdravilišču, ki jih je v Sloveniji na pretek.

Slovenija 6