Adria>Destinacije in leti>Letalske vozovnice: Zürich

Letalske vozovnice: Zürich

Letalske vozovnice: Zürich

Zürich – prestolnica zabave in nakupov

Švica ni le dežela slastne čokolade, odličnih sirov in točnih ur. Največje mesto v Švici in finančni center dežele Zürich je prava destinacija za vse ljubitelje zabave, sodobne umetnosti in nakupovanja. Poletite v prijazen, čist in urejen Zürich, ki je večkrat dobil priznanje za mesto z najvišjim življenjskim standardom.

V Zürich na potep po mestu

Oglejte si mesto s terase Lindenhof. Sprehodite se ob modrem jezeru Zürich. Obiščite prijazne delavnice in butike v starem delu mesta. Oglejte si stari cerkvi Grossmünster in Fraumünster s čudovito poslikanimi okni. Ne spreglejte del največjih likovnih mojstrov v galeriji Kunsthaus. In ne pozabite poskusiti okusnih krompirjevih ocvrtkov – rösti in sirovega fondueja ter pregrešnih čokoladnih pralin.

Rezerviraj let

V Zürich po zabavo

Nekoč umirjeni, zadržani finančni center Švice, je iz dneva v dan bolj živahno mesto. Zürich ima več kot 500 klubov in barov, v katerih zabava traja vse do jutra. V Zürichu je vsako leto tudi največja evropska plesna tehno in rave parada na prostem – Street Parade. Pridružite se zabave željnim mladim v predelu Zürich-West. Nekoč industrijska četrt s trendi bari in klubi narekuje ritem zabave mestu.

Zürich za ljubitelje umetnosti

V mestu, ki slovi po vrhunskih opernih in baletnih predstavah ter klasičnih koncertih, je tudi več kot 50 muzejev in 100 galerij. Kunsthaus hrani največjo zbirko moderne umetnosti v Zürichu, z deli Giacomettija, Picassa, Moneta in Chagalla. Zbirka Fundacije E.G. Bührle vam ponuja na ogled dela Moneta, Cezanna in Renoirja. V Kunsthalle vas čakajo mojstri sodobne umetnosti, v muzeju Rietberg pa je na ogled ena najboljših evropskih zbirk azijske umetnosti.

V Zürich po nakupih

Sprehodite se po eni najbolj ekskluzivnih nakupovalnih ulic na svetu – Bahnhofstrasse, ki vam ponuja vse od veleblagovnic in butikov do urarn in čokoladnic. Niederdorf v starem delu mesta in Zürich-West privabljata k nakupom mlajšo populacijo. Za nameček vam Glavna železniška postaja ponuja več kot 135 trgovin, odprtih vse leto.

Zurich 2

Na potovanju v Zürich ne spreglejte:

  • Grossmünster: romanska cerkev s čudovitimi poslikanimi okni, s stolpa ponuja odličen pogled na mesto.
  • Fraumünster: stara gotska cerkev, nekdanji samostan, z znamenitimi Chagallovimi poslikanimi okni.
  • Cerkev sv. Petra: najstarejšo cerkev v mestu krasi največja ura v Evropi, s premerom 8,7 metrov.
  • Landesmuseum: največji muzej švicarske zgodovine in tradicije.
  • Kunsthaus: eden glavnih švicarskih muzejev z največjo zbirko moderne umetnosti.
  • Kunsthalle: menjajoče se razstave del mojstrov sodobne umetnosti.
  • Zoo: urejen živalski vrt je obvezna točka ogleda za družine z otroki.
  • Lindenhof: hrib v centru mesta ponuja odličen pogled na mesto.
  • Bahnhofstrasse: ena najdražjih in najbolj ekskluzivnih nakupovalnih ulic na svetu.

Zürich ni prestolnica Švice, je pa nedvomno njena prestolnica zabave. Poletite v mesto zabave z nami.

Več o Zuerichu lahko preberete v OnAir Magazinu