Dokumenti

Preverite dokumente, ki jih potrebujete

Kot potniki ste sami odgovorni za izpolnjevanje zakonov, predpisov, uredb in potovalnih pogojev držav skozi katere potujete na končno destinacijo.

Pri načrtovanju potovanja vedno preverite veljavnost osebne izkaznice ali potnega lista in ali za vstop v državo potrebujete tudi vizum.

V države članice EU in nekatere druge države lahko slovenski državljani potujejo samo z osebno izkaznico.

Potni list in vizum

Med našimi rednimi leti boste potni list potrebovali za vstop v Turčijo in Rusko federacijo. Ne pozabite na pravilo, da naj bo potni list ob vstopu veljaven še najmanj šest mesecev! Turške oblasti opozarjajo, da je potrebno imeti v potnem listu vsaj eno prazno stran za žige

Za let v Moskvo potrebujete tudi vizum (izjema je vstop z diplomatskim potnim listom).

Natančne informacije o potovalnih dokumentih in vizumih dobite na strani o veleposlaništvih in konzulatih posameznih držav in na strani Vizumske informacije Ministrstva za zunanje zadeve RS.

Dokumenti 1

Letalska vozovnica

Elektronska vozovnica

Ob prijavi na let potrebujete potni list ali osebno izkaznico in natisnjeno elektronsko vozovnico

Elektronska vozovnica – e-vozovnica (Electronic Ticket Passenger Itinerary Receipt) je naslednica papirne vozovnice. Ponujamo jo na vseh svojih letih. Kupite jo lahko na naših prodajnih mestih v Sloveniji in tujini, v pooblaščenih agencijah in na našem spletnem mestu.

Prijava na let je mogoča tudi brez natisnjene e-vozovnice, vendar priporočamo, da jo imate pri sebi ves čas potovanja. Natisnjena e-vozovnica pripomore k hitrejšemu reševanju morebitnih zapletov pri prijavi na let, ob spremembah rezervacij in podobno.

Lahko se zgodi, da za lete partnerskih letalskih družb elektronska vozovnica ni na voljo.

Elektronsko vozovnico prejmete po rezervaciji in plačilu

Po opravljeni rezervaciji in plačilu boste na svoj elektronski poštni naslov prejeli potrdilo rezervacije z načrtom poti, za tem pa še e-vozovnico s priimkom in imenom potnika, številko e-vozovnice, številko/kodo rezervacije, številko leta, datumom, odhodnim in ciljnim mestom, odhodnim in povratnim datumom, ceno in izvlečkom Varšavske konvencije.

Na našem spletnem mestu lahko rezervirate tudi lete partnerskih letalskih družb in lahko se zgodi, da za del poti e-vozovnica ni na voljo. V tem primeru prejmete za celotno potovanje vozovnico v papirni obliki – bodisi jo prejmete po pošti ali prevzamete na okencu pred poletom (predložiti je treba računalniški izpis potrditve rezervacije in plačila, ki ste ju prejeli po elektronski pošti).

Priporočamo, da si e-vozovnico natisnete in jo imate pri sebi ves čas potovanja.

Pozna dostava ali izguba vozovnice?

Če po izvedeni rezervaciji in plačilu na svoj e-naslov ne boste prejeli samodejne potrditve rezervacije ali če najkasneje, dan pred odhodom ne prejmete vozovnice, se obrnite na naš Klicni center za rezervacije in informacije.

Za vozovnico, ki je na predstavništvih Adrie Airways ali na letališču ne prevzamete, poteka vračilo denarja po ustaljenih postopkih. Glede na pogoje prevoznine, na katere ste bili ob rezervaciji in nakupu vozovnice opozorjeni, se lahko zgodi, da povračilo ni dovoljeno.

V vsakem primeru odpovedi potovanja se obrnite na naš klicni center.

V kolikor ne začnete potovanja ali ne izkoristite prvega kupona svoje vozovnice, se avtomatsko odpove celotno potovanje.

Potovalni dokumenti