Letališče Ljubljana

Naše domače letališče

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je največje letališče v Republiki Sloveniji. Osrednje slovensko letališče je tudi domače letališče Adrie Airways.

Ljubljansko letališče ima dobre povezave do bližnjih mest in je dostopen na več načinov, svojim obiskovalcem pa ponuja prav vse, kar potrebujete.

Kako na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana?

Z avtomobilom

Največ potnikov in obiskovalcev ljubljanskega letališča se na letališče pripelje z avtomobilom. Na voljo imajo parkiranje:

  • na parkirišču Adrie Airways – cenovno zelo ugodna parkirna mesta v neposredni bližini poslovne stavbe Adrie Airways in bližini potniškega terminala;
  • v parkirni hiši – več kot 1.300 parkirnih mest tik pred letališko stavbo;
  • na zunanjem parkirišču P1 – več kot 900 parkirnih mest se nahaja na levi strani glavne ceste Kranj–Mengeš v smeri proti Spodnjemu Brniku (v času zimske sezone je parkirišče P1 zaprto);
  • na zunanjem parkirišču P2 – več kot 1.000 parkirnih mest se nahaja takoj ob vstopu na letališče na desni strani.

Podrobnejši opis, grafični prikaz in cenik parkiranja na ljubljanskem letališču najdete na spletnem mestu www.lju-airport.si.

Prijava na naš let na Aerodromu Ljubljana se praviloma konča 45 minut pred načrtovanim odhodom letala.

Z javnim prevozom

Letališče Ljubljana ima dobre avtobusne povezave z bližnjima mestoma, Ljubljano in Kranjem. Redne avtobusne povezave vozijo z glavne železniške postaje v Ljubljani, manjši avtobusi in kombiji pa ga povezujejo tudi z Bledom, Bohinjem in Kranjsko goro.

Na letališču lahko najamete vozilo ali uporabite katerega od taksijev, ki čakajo pred letališko stavbo.

Vozne rede avtobusov najdete na spletnem mestu www.lju-airport.si

Z Rent-a-Carjem ali Taxijem

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana lahko najamete vozilo pri enem od Rent-a-Car ponudnikov ali uporabite katerega od taksijev, ki čakajo pred letališko stavbo.

Letališče ima dobre avtobusne povezave.