Adria>Informacije>Prtljaga>Prevoz živali

Prevoz živali

Informacije veljajo za lete Adrie Airways. Za lete, ki jih pod skupno oznako izvajajo naši partnerji, bodo morda veljali drugi stroški in omejitve. Za naročila in podrobnosti se obrnite na oddelek Customer care: T: +386 (0)1 369 1010

Potovanje z živalmi

O nameri, da potujete z živalmi, morate letalskega prevoznika obvestiti vnaprej Customer Care, ker je sprejemljivost odvisna od razpoložljivosti. Prevoz se vedno zaračuna in ne more biti v okviru dovoljene brezplačne prtljage.

Pogoji prevoza živali

Uredimo lahko varen in udoben prevoz vaših domačih živali, pod pogojem, da so izpolnjeni določeni pogoji in se upoštevajo varnostni predpisi:

  • Žival, ki jo želite vzeti s seboj, mora biti v primerni in varni torbi/kletki za živali.
  • Imeti morate tudi zdravniška potrdila in dokazila o cepljenjih, dovoljenja za vnos, tranzitna dovoljenja, izhodna dovoljenja in druge dokumente, ki jih za živali zahtevajo države, v oziroma skozi katere potujete.

Živali lahko prevažamo samo, če sprejmete vso odgovornost zanje.

Potovanje z živalmi

Prevoz v potniški kabini

Mačko ali psa lahko prinesete v potniško kabino, pod pogojem, da je njegova največja teža 8 kg, vključno s torbo/kletko za domače živali. Omejitve glede mer torbe/kletke za domače živali so odvisne od vrste letala.

Torba/kletka za domače živali ne sme puščati in mora biti dovolj velika, da se lahko žival v njej obrne in vstane. Splošno pravilo je ena domača žival na kletko.

Torba/kletka za domače živali mora biti shranjena pod sedežem, nikoli pa na potnikovem sedežu.

Dovoljena je samo ena torba/kletka za domače živali na potnika.

Službene živali

Službene živali je dovoljeno prevažati v potniški kabini. Sprejemamo jih brezplačno in brez omejitev glede teže ali velikosti. O nameri, da potujete s službenimi živalmi, morate letalskega prevoznika obvestiti vnaprej, ker je sprejemljivost odvisna od razpoložljivosti.

Prevoz v prtljažnem prostoru

Vse male živali, razen psov ali mačk (npr. miši, podgane, hrčke, morske prašičke, zajce, dihurje, veverice ipd.), je treba prevažati v prtljažnem prostoru. Tudi če imajo največ 8 kg in bi jih običajno bilo mogoče prevažati v potniški kabini, je pse in mačke na zahtevo lastnika dovoljeno prevažati tudi v prtljažnem prostoru.

Vse živali, težje od 8 kg (vključno s kletko), je treba prevažati v prtljažnem prostoru.

Število živali na kletko: če boste v eni kletki prevažali več živali, mora za vsako biti dovolj prostora, da vstane, se uleže in premika. Živali morajo biti navajene, da so skupaj v enem prostoru. Če je žival odrasla, sta v eni kletki dovoljeni dve živali primerljive velikosti, ki imata vsaka do 14 kg. Če so živali mlajše od 6 mesecev, so v isti kletki dovoljene največ tri.

Za več informacij pokličite : +386 1 369 10 10