Adria>Adria Airways že deset let članica Združenja Star Alliance

Adria Airways že deset let članica Združenja Star Alliance

Avtor: Adria Airways

Pred desetimi leti, 18. novembra 2004, je družba Adria Airways (www.adria.si) na slovesnosti v Frankfurtu podpisala sporazum, s katerim je 15. decembra 2004 postala članica združenja Star Alliance.

Združenje Star Alliance je bilo ustanovljeno maja 1997 z vizijo, da postane vodilno svetovno združenje letalskih prevoznikov za pogoste mednarodne potnike. V svojem delovanju si  prizadeva, da potnikom nudi  široke možnosti letalskih  povezav  po celem svetu in jim hkrati zagotavlja enostavno in udobno potovanje. Združenje Star Alliance, ki se je s prvotnih pet povečalo na 27 članov, z 18.500 poleti dnevno in s 1316 destinacijami v 192 državah danes zagotavlja najobsežnejše omrežje med letalskimi združenji.

»Za nas je bil vstop v to zvezo strateški cilj, ki nam omogoča, da nas potniki dojemajo kot mrežnega prevoznika, ki ponuja globalno storitev in boljšo ponudbo za potnike: Združenje Star Alliance pogostim potnikom programov zvestobe vseh članic zagotavlja skupne ugodnosti, kot so  zbiranje in uveljavljanje nagradnih  milj na letih vseh članic združenja Star Alliance, priznavanje statusa in zagotavljanje s tem povezanih ugodnosti, « je o prednostih članstva v Združenju povedali predsednik uprave Adrie Airways, Mark Anžur.

O združenju Star Alliance:

Združenje Star Alliance je bilo ustanovljeno leta 1997 kot prvo resnično svetovno letalsko združenje, ki mednarodnim potnikom zagotavlja svetovne povezave, prepoznavnost in brezhibne storitve. Priznanje trga dokazujejo številne nagrade, med njimi Air Transport World Market Leadership Award in Best Airline Alliance revij Business Traveller Magazine in Skytrax. Članice združenja so naslednje letalske družbe: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air india, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal in Turkish Airlines.  Proces povezovanja z letalsko družbo Avianca Brasil je v teku. Mreža prevoznikov v združenju Star Alliance trenutno opravi dnevno več kot 18.500 letov na 1316 letališč v 192 državah.

O Adrii Airways:

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways, ima bogate 53-letne izkušnje v čarterskih in rednih poletih. Njena zgodba se je začela leta 1961, ko je bila ustanovljena kot čartersko podjetje. V osemdesetih letih je začela leteti na rednih progah in postala članica Mednarodnega združenja letalskih prevoznikov (IATA). Adria Airways je članica združenja Star Alliance od 15. decembra 2004.  Danes obsegajo večino njenega poslovanja redni poleti, njeno omrežje povezuje Ljubljano z več kot 17 mesti po Evropi in omogoča odlične povezave z jugovzhodno Evropo.  Adria Airways izvaja operacijo letenja skupno z letaloma Airbus A319, s šestimi letali tipa Canadair Regional Jet CRJ900 in z dvema letaloma Canadair Regional Jet CRJ200.