Adria>Nova redna letalska povezava Adrie Airways iz Maribora v London

Nova redna letalska povezava Adrie Airways iz Maribora v London

Avtor: Adria Airways

Na današnji skupni tiskovni konferenci na letališču Edvarda Rusjana Mariboru so predstavniki Adrie Airways, Aerodroma Maribor in Letališča London Southend predstavili novo redno letalsko povezavo Adrie Airways iz Maribora v London.

Povratne vozovnice na letalski povezavi MBX-SEN že od 69 eur

Adria Airways bo od 1. 6. 2015 trikrat tedensko povezovala Maribor z letališčem London Southend. Slovenski nacionalni prevoznik bo z letalom A319 ali CRJ900 iz Letališča Edvarda Rusjana Maribor na londonsko letališče Southend letel ob ponedeljkih, torkih in četrtkih zvečer. Prodaja ugodnih letalskih vozovnic se bo začela 30. marca. Najugodnejša cena letalske vozovnice za povratni let z vštetimi pristojbinami bo 69 eurov.

Z uvodnim govorom je predsednik uprave Adrie Airways, Mark Anžur poudaril pomembnost nove letalske povezave iz štajerske prestolnice: “Izjemno nas veseli, da je Adria Airways v sodelovanju z Letališčem Maribor vzpostavila redno letalsko povezavo z Londonom, kar je izjemnega pomena tako za ožjo lokalno skupnost kot tudi za širšo regijo. V skladu z začrtano strategijo bo Adria Airways z letališča Edvarda Rusjana Maribor nudila tako enosmerne kot povratne vozovnice za lete po izjemno ugodnih cenah. Adria Airways računa predvsem na potnike iz Maribora, Graza, Ljubljane in Zagreba ter seveda iz Londona.“

Redna letalska povezava iz Letališča Edvarda Rusjana Maribor

Redna letalska povezava iz Maribora nudi nove priložnosti in je nadvse pomembna za regijo, njen razvoj in možnosti, ki jih ponuja. Dolgoročen uspeh projekta je po besedah direktorja Aerodroma Maribor, Marka Grosa, odvisen tudi od dobrega sodelovanja lokalne skupnosti in nacionalnih turističnih organizacij. “Za družbo Aerodrom Maribor in za letališče Edvarda Rusjana Maribor pomeni sodelovanje z Adrio Aairways začetek dolgoročnega partnerskega sodelovanja. Letališče Edvarda Rusjana Maribor je v celoti pripravljeno za kakovosten sprejem potnikov iz vsega sveta. Imamo infrastrukturo in zaposlene, na ketere smo izredno ponosni. Zato upamo, da bodo turistično gospodarstvo in lokalne skupnosti celotne regije v tem sodelovanju videli dolgoročno priložnost. Kajti dolgoročna uspešnost takšnega projekta je odvisna od vseh nas.”

Prednosti nove letalske povezave prenovljenega mariborskega letališča z London Southend letališčem, ki je novo, modern, rastoče letališče z odlično neposredno železniško povazavo s centrom Londona (London Liverpool Street Station), je v relativni majhnosti obeh letališč, ki omogočata hitro in učinkovito oskrbo potnikov. Komercialni direktor Letališča London Southend, Roger Clements je izrazil veliko zadovoljstvo ob novi povezavi: “Navdušeni smo, da je Adria Airways za novo letalsko povezavo z Mariborom med vsemi londonskimi letališči izbrala naše letališče. Veselimo se novega partnerstva, ki bo omogočalo našim potnikom potovanje na široko in turistično privlačno področje Londona, Maribora in celotne Slovenije.” Ob tem je Clements sporočil veselo novice za prve potnike na novi letalski povezavi iz Maribora v London. V prvih dveh mesecih (junij in julij) letenja na novi povezavi bo vsak potnik ob nakupu letalske vozovnice prejel brezplačno vozovnico za vlak iz letališča Southend do središča Londona.

Svetovalec uprave največjega lastnika Aerodroma Maribor Delavske hranilnice d.d., Sašo Ignjatovič je izrazil zadovoljstvo nad novo letalsko povezavo: »Delavska hranilnica z veseljem sporoča, da se z jutrišnjim dnem na Letališču Edvarda Rusjana Maribor pričenja uspešna zgodba, ki bo štajersko regijo skupaj z našim partnerjem Adrio Airways zopet postavila na letalski zemljevid. Načrtujemo, da bo cenovno ugodna letalska povezava, ki jo odpiramo med Mariborom in Londonom, velik doprinos in uspeh tako za štajersko regijo kot za celotno Slovenijo.«