Adria>Otvoritveni leti novih rednih povezav Adrie Airways v Albaniji in na Poljskem

Otvoritveni leti novih rednih povezav Adrie Airways v Albaniji in na Poljskem

Avtor: Adria Airways

Adria Airways je v torek, 31. marca 2015, vzpostavila novi povezavi med Tirano ter pariškim letališčem Charles de Gaulle in Brusljem. Že v nedeljo, 29. marca, pa je letalo Adrie Airways iz Lodža prvič poletelo v Amsterdam.

Adria Airways iz Tirane v Bruselj in Pariz

Predstavniki Adrie Airways, letališča v Tirani, albanskega ministrstva za promet in francoskega veleposlaništva v Albaniji so na skupni tiskovni konferenci predstavili novi redni povezavi slovenskega letalskega prevoznika iz albanske prestolnice. Prvi potniki so že isti dan poleteli iz Tirane na novih povezavah. Otvoritvenih letov Adrie Airways iz Tirane so se razveselili tudi na letališču v Bruslju in pariškem letališču Charles de Gaulle, kjer so prihod letal slovesno pozdravili z vodnim krstom. »Veseli me, da smo ob povezavi med Tirano in Frankfurtom uspeli vzpostaviti še polete v Bruselj in Pariz,« je ob prihodu v Tirano povedal predsednik uprave Adrie Airways, Mark Anžur. Ob slovesni vzpostavitvi novih povezav Adrie Airways iz albanske prestolnice je Anžur poudaril strateško pomembnost albanskega trga: »V skladu s strategijo širimo svojo mrežo poletov tudi na druga izhodiščna letališča in povezujemo velika zahodnoevropska mesta z mesti v jugovzhodni Evropi.« 

Adria Airways povezuje glavno mesto Albanije in Slovenije že vse od marca 1992, kamor leti vsak dan. Aprila 2014 je začela leteti na povezavi Tirana–Frankfurt, kamor leti trikrat tedensko, od danes dalje pa bodo njena krila trikrat tedensko poletela tudi proti belgijski in francoski prestolnici. 

Lodž–Amsterdam–Lodž

Ob vzpostavitvi nove povezave v Amsterdam so na letališču v Lodžu v sodelovanju z Adrio Airways minulo nedeljo prav tako pripravili tiskovno konferenco. Ob prvem poletu so tamkajšnji letališki gasilci, kot je to običaj, pozdravili letalo z vodnimi topovi, na letališču v Amsterdamu pa so prve potnike iz Lodža razveselili z nizozemskimi tulipani. Slovenski letalski prevoznik od marca lani že povezuje poljski Lodž z Münchnom, skupaj z osemnajstimi leti na obeh povezavah pa bo omogočal potnikom dobre povezave z mesti po vsem svetu.

Adria Airways iz Ljubljane v Stockholm in Berlin

Konec aprila bodo v Adrii Airways vzpostavili še dve novi redni povezavi med Ljubljano ter Berlinom in Stockholmom. Prvi let v švedsko prestolnico, kamor bo Adria Airways letela ob torkih in četrtkih, bo 23. aprila. Naslednji dan, 24. aprila, bo letalo Adrie Airways prvič poletelo v Berlin. Ljubljano bo Adria Airways povezovala z nemško prestolnico ob ponedeljkih, sredah in petkih.