Adria>Zaključen večinski prevzem Adrie Airways d.d.

Zaključen večinski prevzem Adrie Airways d.d.

Avtor: Adria Airways

4K Invest, investicijski sklad s sedežem v Luksemburgu, je zaključil večinski prevzem slovenskega letalskega prevoznika Adrie Airways d.d.

15. marca 2016 je 4K Invest, preko svoje odvisne družbe AA International Aviation Holding GmbH, prevzel 96-odstotni delež Adrie Airways, mednarodnega letalskega prevoznika s sedežem v Ljubljani. Adria Airways je članica združenja Star Alliance, vodilnega svetovnega združenja najpomembnejših letalskih družb.

4K Invest namerava kupiti še preostale delnice in tako postati 100-odstotni lastnik Adrie Airways. V prihodnjih dneh bo ponudbo za prevzem predstavil ostalim delničarjem.

Prodajo sta izvršila dva subjekta Republike Slovenije. Slovenija izvaja program privatizacije, v okviru katerega je objavila javno ponudbo za nakup delnic s ciljem, da zagotovi strokovno vodenje in lastništvo Adrie Airways. V tem postopku je bil 4K Invest izbran kot najboljši bodoči lastnik.

Sklad bo imenoval dr. Arna Schusterja za novega člana uprave. Adria Airways bo še naprej delovala na trgih Slovenije, Albanije, Kosova in Makedonije, kjer te države prek združenja Star Alliance povezuje s svetom. Rast načrtuje tudi v Estoniji, na novem trgu, na katerega je vstopila v novembru 2015.

V letu 2016 Adria Airways načrtuje dobiček. Njeno floto bodo večinoma predstavljala sodobna reaktivna letala kanadskega proizvajalca Bombardier. V tem letu bo flota povečana z novimi Bombardierjevimi reaktivci, ki bodo pokrivali nove destinacije v Estoniji.

Dr. Arno Schuster: „Adria Airways bo odprla dobre povezave za poslovne stranke in ponudila privlačne cene vozovnic za turiste.“ Družba ima trdno tradicijo varnega letenja, ponaša pa se z izkušeno posadko in zaposlenimi.

O družbi Adria Airways: Ustanovljena je bila leta 1961. Članica združenja Star Alliance je postala leta 2004. V Adrii Airways je zaposlenih okoli 420 ljudi, med katerimi je 58 glavnih pilotov in 60 sopilotov. V letu 2015 je ustvarila promet v višini 150 milijonov EUR.

O skladu 4K Invest: 4K Invest je vodilni evropski sklad za prestrukturiranje; njegov sedež je v Luksemburgu, vodi pa ga izkušena ekipa v Münchnu.

Več informacij:

E: pr@adria.si,
T: +386 4 259 4506