Adria>SCAC in Adria Airways: pismo o nameri za 15 letal SSJ100 in ustanovitev organizacije za vzdrževanje in popravila letal

SCAC in Adria Airways: pismo o nameri za 15 letal SSJ100 in ustanovitev organizacije za vzdrževanje in popravila letal

Avtor: Adria Airways

Minister za industrijo in trgovino Ruske federacije Denis Manturov je dejal, da sta JSC "Sukhoi, družba za civilna letala” in Adria Airways podpisali pismo o nameri (LOI) za petnajst (15) letal Suhoj Superjet 100 (SSJ100). “Z dobavo naj bi pričeli v začetku leta 2019, in sicer v okviru dolgoročne najemne pogodbe. Poleg tega sta obe pogodbenici podpisali Memorandum o soglasju o ustanovitvi organizacije za vzdrževanje in popravila letal SSJ100 na ljubljanskem letališču.”

Predsednik uprave JSC "Sukhoi, družba za civilna letala” Alexander Rubtsov, direktor Adrie Airways Holger Kowarsch in generalni direktor AA Aviation dr. Martin Vorderwulbecke so dejali, da so podpisani sporazumi odprli novo poglavje za strateške odnose med pogodbenicami. 

“V veliko zadovoljstvo nam je sodelovanje z družbo JSC "Sukhoi, družba za civilna letala”. Ta bo v celoti podpirala razvojno strategijo Adrie Airways. V zadnjih dveh letih smo analizirali tip letala SSJ100 in zaključili, da vse tehnične in operativne značilnosti tega letala odlično ustrezajo našim strateškim ciljem,» je dejal Holger Kowarsch, direktor Adrie Airways. Dodal je, da bi z operacijami na SSJ100 lahko omogočili večjo kapaciteto na letalih CRJ in Airbus za storitev ACMI (zakup letala s posadko). 

Predsednik uprave JSC "Sukhoi, družba za civilna letala” Alexander Rubtsov je ob tem dejal: "Zavedamo se, da mora biti podpora  za SSJ100 pri vstopu na evropski trg organizirana temeljito in profesionalno. Skupaj z Adrio Airways bomo na ljubljanskem letališču ustvarili skupno vzdrževalno in servisno organizacijo za letala SSJ100. Ta servisna platforma bo zagotovila operativno zanesljivost zrakoplovov SSJ100 v Evropi."

 

LOI SSJ100

Predsednik uprave JSC "Sukhoi, družba za civilna letala” Alexander Rubtsov (levo) in direktor Adrie Airways Holger Kowarsch (desno)