Adria>Adria Airways v poletni sezoni s še več tedenskimi povezavami iz Ljubljane

Adria Airways v poletni sezoni s še več tedenskimi povezavami iz Ljubljane

Avtor: Adria Airways

• Adria Airways ohranja število destinacij iz zimske sezone.
• Več tedenskih povezav iz Ljubljane v München, Prištino, Skopje in Tirano ter iz Prištine v Frankfurt in München.
• Prioriteta operativna odličnost in zanesljivost ter stabilnost poslovanja.

V nedeljo, 31. marca, Adria Airways prehaja na poletni vozni red. V poletni sezoni, ki traja do 26. oktobra 2019, prevoznik v primerjavi z zimsko sezono povečuje število tedenskih povezav iz Ljubljane in Prištine ter ohranja število destinacij iz zimske sezone. 

V poletni sezoni bo Adria Ljubljano z direktnimi leti povezala 16 mest, in sicer z Amsterdamom, Brusljem, Dunajem, Köbenhavnom, Frankfurtom, Manchesterjem, Münchnom, Parizom, Podgorico, Prago, Prištino, Sarajevom, Skopjem, Sofijo, Tirano in Zürichom. 

Prištino in Tirano bo prevoznik še naprej povezoval s Frankfurtom in Münchnom. 

Adria bo skupno opravila 194 tedenskih poletov na 20 različnih linijah. 

V poletni sezoni bodo potniki tedensko leteli iz Ljubljane devetnajstkrat v München (lani štirinajstkrat), štirinajstkrat v Prištino (lani sedemkrat), štirinajstkrat v Skopje (prej sedemkrat) in štirinajstkrat v Tirano (prejšnjo sezono devetkrat).

Iz Prištine bo v Frankfurt letalski prevoznik letel osemkrat tedensko (prej sedemkrat) in v München šestkrat (lani štirikrat). 

Mednarodno sodelovanje z letalskimi družbami omogoča potnikom Adrie Airways, da pod skupno oznako - z direktnimi ali povezanimi leti – potujejo še do petnajst dodatnih mestnih prestolnic, in sicer do Beograda, Berlina, Delhija, Düsseldorfa, Göteborga,  Hamburga, Helsinkov, Istanbula, Moskve, Osla, Singapurja, Stockholma,  Stuttgarta, Varšave in Ženeve. 

Z optimizacijo mreže poletov in zimskega voznega reda je slovenski letalski prevoznik že začrtal večjo operativno stabilnost in jo tudi uspešno izvedel, zato bo tudi v poletni sezoni ohranil ta trend in se osredotočil na zanesljivost in točnost svojih operacij. 

»Odgovornost pred novo sezono je velika. Zelo zahtevne razmere  v letalski  industriji ostajajo nespremenjene, poleg tega pa nikakor ne smemo dopustiti, da bi se ponovile izkušnje lanskega poletja. Vsa prizadevanja tako nadalje vlagamo v večjo operativno odličnost in zanesljivost ter ohranjamo poslovno stabilnost. Fleksibilno in udobno potovalno izkušnjo bomo potnikom omogočili z dodatnim izboljšanjem produkta na obstoječih linijah in na ta način povečali vrednost za naše potnike,« je začetek poletne sezone pospremil direktor družbe Adria Airways, Holger Kowarsch.