Adria>Odziv družbe Adria Airways na poročanje medijev

Odziv družbe Adria Airways na poročanje medijev

Avtor: Adria Airways

Adria Airways odločno zanika in zavrača navedbe medijev o izsiljevanju in grožnjah družbe in njenega direktorja Holgerja Kowarscha na srečanju s predsednikom Vlade, gospodom Marjanom Šarcem.

Po govoru predsednika Vlade RS ob prazniku dela je Adria Airways prosila za sestanek in zelo smo veseli, da je predsednik Vlade sprejel pobudo. Sestanek je bil izveden v torek, 21. 5. 2019, kjer je Adria Airways predsedniku Vlade RS predstavila stanje in poslovanje podjetja ter poslovne načrte v prihodnosti. Pogovor je tekel tudi o načinih aktivnejšega sodelovanja, tudi v luči bližajočega se predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije. Družba si želi z državo ustvariti tvoren dialog in aktivnejše sodelovanje pri reševanju vprašanj zasebnega sektorja, hkrati pa pričakuje, da bo država aktivneje pristopala k sooblikovanju poslovnega okolja.  

Adria Airways ostro zavrača vse navedbe o iskanju državne pomoči in ponovno poudarja, da je srečanje potekalo v smeri izboljševanja skupnih sodelovanj in pričakovanj glede nadaljnje vizije razvoja letalskega transporta v Sloveniji. 

Adria Airways obsoja nenehna negativna poročanja o družbi in njenem poslovanju ter izraža zaskrbljenost nad izredno škodljivimi navedbami v medijih. Tako poslovodstvo kot vsak zaposleni in lastniki se dnevno trudijo ne samo za obstoj slovenskega prevoznika, ampak tudi za njegov stabilen razvoj. 

Nenehna negativna poročanja še naprej povzročajo resno poslovno škodo in zaradi laži v medijih je Adria Airways prisiljena ukrepati in s pravnimi dejanji zaščititi svoje interese in interese svojih zaposlenih.