Adria>Z Adrio po novem vse do Kijeva

Z Adrio po novem vse do Kijeva

Avtor: Adria Airways

S koncem oktobra bo z nami po novem mogoče leteti tudi do Kijeva, glavnega in hkrati tudi največjega mesta Ukrajine. Ljubljano z več kot 190 rednimi leti tedensko povezujemo z 18 destinacijami, novo linijo letov pa bomo vzpostavili konec oktobra.

Neposredni leti bodo Ljubljansko letališče trikrat tedensko povezali s tamkajšnjim glavnim letališčem Boryspil International, ki leži slabih 20 km vzhodno od glavnega mesta. »Prepričani smo, da z novo linijo naši potniki ne bodo dobili samo boljše povezave s Kijevom, ampak bomo s tem Ukrajino preko Ljubljane uspešno povezali tudi z drugimi evropskimi destinacijami,« poudarja Arno Schuster, direktor Adrie Airways.

Prvič boste lahko z nami v Kijev leteli v nedeljo, 29. oktobra 2017. Za tem pa boste potniki iz Ljubljanskega letališča v Kijev z nočnimi leti lahko potovali ob četrtkih, petkih in nedeljah, v obratno smer pa ob ponedeljkih, petkih in sobotah.

»Obmorska država v Vzhodni Evropi se odpira svetu in ponuja tudi vedno več priložnosti za gospodarsko sodelovanje. Verjamemo, da se bo z odprtjem nove linije, ki bo omogočilo enostavnejše in hitrejše potovanje tja in nazaj v Slovenijo, lahko naše medsebojno gospodarsko sodelovanje še bolj okrepilo. Ukrajina, največja evropska država, pa velja tudi za eno najbogatejših in najstarejših evropskih kultur. Večja mesta v državi, s Kijevom na čelu, pa zaradi svoje bogate arhitekture, glasbe in umetnosti postajajo vse bolj zanimiva tudi za turiste,« še dodaja Schuster.