Adria Airways Logo Adria Airways

Moraš po navadi vstati sredi noči, da bi ujel dopoldanski let? Se ti je že zgodilo, da si med čakanjem v gneči na avtocesti razmišljal ali boš čez 6 ur uspel ujeti svoj let? Brskal po slovarju, da boš na letališču znal vprašati kako in kam? Imamo rešitev za tvoje zagate.

Zakaj z Adrio Airways leteti iz Ljubljane?

Z Adrio na pot, ker je čist komot'!
Saj se počutim kot doma.
Ker se lahko prijavim na let vnaprej
Kar preko spleta!
Ker je lahko, enostavno in hitro potovati z Adrio
Saj za moje udobje poskrbi Adria.
Ker me razumejo
Saj z mano govorijo slovensko!
Ker je res priročno
Saj lahko parkiram le 2 minuti od letališča!
Ker se lahko naspim
 Saj je letališče res blizu!

In ker mi ponujajo možnosti,
da moje potovanje naredijo še bolj komot.

KJE SE LAHKO ZALOMI?

Kako sem se naučil/naučila potovati udobno?

Jure Marolt

Kaj nisem?

Nisem nekdo, ki rad načrtuje. Pravzaprav sem eden tistih, ki to raje prepusti drugim. Čim manj rad razmišljam o stvareh, ki se še niso zgodile. Zato nisem sposoben razmišljati o potovanju, ki je pred mano. Vem, da nekam grem, vem, da se vrnem in to je nekje to. Vse vmes je mašilo, za katerega upam, da ga bo zapolnil nekdo drug.

Čez komot ga ni, pravijo. Razmišljam o tem, da bi šel spet malo v tujino. V zadnjih letih sem kar nekajkrat letel in to ni več nekakšen osebni tabu. Kot vožnja z avtom, prevozno sredstvo, ki me pripelje od točke A do točke B. Vendar imam nekaj preprostih pravil. Hočem nekaj, kar je blizu, majhno in preprosto. Nekaj, kar je v bistvu točno takšno, kot sem sam (razen majhno, ;)). Da spokaš tisti kufer iz danes na jutri, vstaneš ob človeški uri, se usedeš na letalo na Brniku in si ob poldne v Amsterdamu. Simpl ko pasulj, rečemo pri nas. Oziroma to rečemo tisti, ki še nikoli v življenju nismo skuhali pasulja, a vendar je to že čisto nova zgodba.
Obišči blog >>

Vam je kaj znano?

Spomnim se mojih prvih potovanj, ko sem celo leto delala razna študentska dela, samo zato, da sem se lahko za kakšen mesec podala na novo dogodivščino nekam na tuje. Takrat res nisem gledala na udobje in bilo mi je važno le to, da sem nekam sploh lahko šla. Dolge vožnje do letališča, prekladanje iz sedeža na sedež pred vkrcavanjem in iskanje »idealne« pozicije za spanje, štetje kovancev za plastenko vode… Vam je kaj znano?

Kadarkoli se govori o letalskih kartah je vedno veliko debate iz kje in s kom leteti. Cena je običajno za večino ljudi tista, ki odloči namesto nas. Pri tem pa nikar ne pozabite na končno kalkulacijo in »skrite« stroške, ki se pojavijo v primeru leta iz tujih letališč. Pred nakupom tako preverite ceno prevoza do letališča in nazaj, parkirišče, cestnine, čas (ki se zaradi prometa ali prometnih nesreč lahko še dodatno podaljša), dodatnih dni letnega dopusta za vse, ki smo zaposleni… včasih celo strošek prenočišč, hrane in pijače zaradi dolgega potovanja in čakanja na let. In ko se stroški počasi seštevajo, se na koncu velikokrat ugotovi, da bi za skoraj enak ali celo nižji znesek lahko potovali tudi z ljubljanskega letališča in bili pri vsem tem še bolj na komot.
Obišči blog >>

Nina Potuje