Adria>Novice>Informacije o trenutnem stanju potovanja

Informacije o trenutnem stanju potovanja

Avtor: Adria Airways

Spoštovani potniki,

zaradi naših nepravilnosti v letenju se lahko trenutno soočate z neprijetnimi in neugodnimi trenutki, zato bi se vam radi iskreno opravičili za nastalo situacijo in pojasnili vzroke zanjo.

Adria Airways se, zaradi povečanega povpraševanja s trga, sooča z izredno rastjo na področju rednega prometa. 

Obstoječi mreži poletov na rednih linijah smo s pomladjo dodali sedem novih neposrednih povezav, kar pomeni, da je ljubljansko letališče z neposrednimi rednimi linijami preko Adrie Airways povezano s kar 25 destinacijami. Obstoječim poletom smo dodali še dodatne frekvence letov, tako da trenutno ponujamo preko 200 povezav na teden iz Ljubljane. 

Širitev mreže poletov je posledično terjala tudi širitev naše flote letal. Obstoječemu naboru smo v manj kot pol leta dodali kar 3 letala, skupno torej naše polete opravljamo s 15 letali. Ker smo v drugi polovici leta dodali v našo floto še dodatnih 6 letal, bomo od septembra dalje naše operacije izvajali s kar 21 letali, kar je največje število letal v celotni naši zgodovini. 

Da zaradi povečanih potreb trga lahko izvedemo naše plane letenja, dodatno najemamo še nekaj letal pri drugih letalskih družbah, ki ponujajo kapacitete na način ACMI (najem letala s posadko); tak način sodelovanja je vsakdanja praksa tudi večjih letalskih družb. 

Ne moremo zanemariti tudi dejstev, ki so prisotna v celotni letalski industriji: intenzivno povečevanje potnikov, rast števila letal, ki izvajajo operacije in nenazadnje povečanje frekvenc poletov. Mnogo letalskih družb se sooča s popolnoma enakimi izzivi kot Adria Airways, vsaka od letalskih družb pa poskuša po najboljših močeh reševati nastale okoliščine in izzive. 

Intenzivno delamo na rešitvah in zmanjšujemo število nepravilnosti, žal pa je zaradi omenjenih objektivnih dejstev in tega, da je letalski sektor močno reguliran, težko premostiti te izzive v zelo kratkem času. 

Adria Airways je sodobna, stabilna in ugledna letalska družba z desetletji izkušenj v letalskem prometu. Resda se srečujemo z velikimi izzivi, smo pa prepričani, da jih bomo premostili v razumnem času. 

Nismo izpolnili vaših pričakovanj. Vendar pa je vaše zadovoljstvo še vedno naša glavna prednostna naloga. 

Odločeni in predani smo temu, da to popravimo. Ne čez noč, vendar verjamemo, da bomo v prihodnosti uspeli izpolniti vaša visoka pričakovanja in ponuditi storitev, ki ste jo navajeni. 

Trenutni izzivi so korak stran do izboljšanih storitev, boljših povezljivosti in še udobnejših potovanj. 

Ne izgubite zaupanja v nas. V prihodnje bomo močnejši partner na vaših potovanjih.

Hvala vam!