Adria>Calin Rovinescu izvoljen za novega predsednika izvršnega odbora združenja Star Alliance

Calin Rovinescu izvoljen za novega predsednika izvršnega odbora združenja Star Alliance

Avtor: Adria Airways

Nadomestil bo Roba Fyfeja, glavnega izvršnega direktorja družbe Air New Zealand, ki je bil na tem položaju pretekli dve leti.

SHENZHEN, KITAJSKA – 30. november 2012 – Calin Rovinescu, predsednik in glavni izvršni direktor družbe Air Canada, je bil izvoljen za novega predsednika izvršnega odbora združenja Star Alliance. Nadomestil bo Roba Fyfeja, glavnega izvršnega direktorja družbe Air New Zealand, ki je bil na tem položaju pretekli dve leti.

»V imenu članov Star Alliancea se želim Robu zahvaliti za njegovo osebno zavzetost, podporo in vodenje pri napredku našega združenja in krepitvi odnosov med partnerji združenja. Robovo predsedovanje izvršnemu odboru nam je vsem koristilo. Po zelo uspešnem sedemletnem mandatu glavnega izvršnega direktorja družbe Air New Zealand se je Rob odločil, da se bo konec leta upokojil. Čeprav nas zelo žalosti, da odhaja, hkrati tudi vemo, da bodo njegovi prispevki združenju Star Alliance ostali z nami še naprej,« je dejal Rovinescu.

Kot predsednik izvršnega odbora bo Rovinescu vodil obe letni srečanji odbora in deloval kot njegov imenovani predstavnik.

Fyfe je o svojem mandatu povedal: »V čast mi je bilo voditi odbor ti dve leti. Letalska industrija preživlja težke čase, zato združenje potrebuje pazljivo krmarjenje. Calin je odlična izbira za vodenje skupine skozi prihodnje izzive.«

Rovinescu je dejal, da se veseli sodelovanja z odborom v prihodnjih dveh letih na področju poglabljanja združenja in sledenja skupnim prednostnim nalogam. Dodal je, da te vključujejo krepitev globalne mreže, osredotočenost na zagotavljanje brezhibne potovalne izkušnje in ohranjanje zvestobe strank s pomočjo vrhunskih storitev in priročnosti.

»V tej industriji so partnerstva zelo pomembna za uspeh in le redko katero je tako koristno za člane in stranke kot Star Alliance,« je dejal Rovinescu.

»Odločen sem, da bomo še naprej spodbujali komercialno sodelovanje med člani ter tako krepili svoj položaj vodilne globalne mreže letalskih prevoznikov.«

Izvršni odbor je nadzorni organ združenja, v katerem vsakega od 27 članov zastopa njegov glavni izvršni direktor. Odbor načrtuje skupne strateške usmeritve združenja, potrjuje finančne načrte in glasuje o sprejemanju novih članov.

O združenju Star Alliance

Združenje Star Alliance je bilo ustanovljeno leta 1997 kot prvo resnično svetovno letalsko združenje, ki mednarodnim potnikom zagotavlja svetovne povezave, prepoznavnost in brezhibne storitve. Priznanje trga dokazujejo številne nagrade, med njimi Air Transport World Market Leadership Award, Best Airline Alliance revij Business Traveller Magazine in Skytrax. Člani so naslednji letalski prevozniki: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca,TACA Airlines, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzehn Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAM Airlines, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United in US Airways. EVA Air je napovedana kot bodoča članica. Združenje Star Alliance skupno opravi več kot 21.900 letov dnevno na 1.329 letališč v 194 državah.

Za dodatne informacije pokličite:

Tiskovni urad združenja Star Alliance
T: +49 69 96375 183
F: +49 69 96375 683
E: mediarelations@staralliance.com
W: www.staralliance.com

Korporativno komuniciranje Adrie Airways
T: +386 (0)4 259 4506
F: +386 (0)4 259 4572
E: pr@adria.si