Adria>Letalski prevoznik Shenzhen Airlines se je pridružil združenju Star Alliance

Letalski prevoznik Shenzhen Airlines se je pridružil združenju Star Alliance

Avtor: Adria Airways

Združenje se je razširilo na Kitajskem.

 

SHENZHEN, Kitajska – 29. november, 2012 – Letalska družba Shenzhen Airlines je danes postala najnovejša članica združenja Star Alliance. Na slovesni prireditvi, ki je potekala na mednarodnem letališču Shenzhen Bao'an, je Mark Schwab, glavni izvršni direktor združenja Star Alliance, v imenu izvršnega odbora združenja izrekel dobrodošlico letalski družbi ob njenem vstopu v družino Star Alliance.

Slovesnost je fotografiral Ted Fahn. Fotografije (vir Star Alliance) je mogoče najti in jih prenesti tukaj

»Letalska družba Shenzhen Airlines je peti največji letalski prevoznik na Kitajskem in bo tako okrepila prisotnost združenja Star Alliance na Kitajskem in v Aziji. Naši potniki bodo sedaj imele še boljši dostop do celotnega območja delte Biserne reke in do celotne južne Kitajske. Letalska družba Shenzhen Airlines pa bo istočasno pridobila dostop do globalne mreže z boljšimi ugodnostmi za svoje potnike. Tako bosta zmagovalki obe organizaciji,« je izjavil Mark Schwab.

Vključitev letalske družbe Shenzhen Airlines v mrežo je del strategije združenja Star Alliance, s katero ta izboljšuje dostop do trenutnih in prihodnjih rastočih trgov in lahko tako mednarodnim potnikom ponuja še več destinacij in poletov. V primeru Kitajske so temelj za to strategijo postavili že pred več leti tisti prevozniki, člani združenja Star Alliance, ki so uspešno služili temu trgu več desetletij. Decembra 2007 je združenje v omrežje vključilo letalsko družbo Air China, ki je kitajski nacionalni prevoznik. 

Feng Gang, predsednik letalske družbe Shenzhen Airlines, je dejal: »Danes je dan, poln veselja za vse nas zaposlene pri letalski družbi Shenzhen Airlines. Po 16 mesecih integracije smo postali član Star Alliancea. Zavedamo se, da danes nobena letalska družba ne more sama skrbeti za potrebe mednarodnih potnikov. S pridružitvijo združenju Star Alliance lahko sedaj našim strankam ponudimo prevoze po vsem svetu, istočasno pa smo s tem družbo Shenzhen postavili na zemljevid globalnih letalskih prevozov. Ponosni smo, da lahko razglasimo letališče Shenzhen, ki služi 4. največjemu mestu na Kitajskem, za najnovejše središče združenja Star Alliance, s katerim bomo lahko dali svoj pečat ne le Kitajski, ampak celotni azijsko-tihomorski regiji.

Predsednik letalske družbe Air China, Wang Chengshun, je dejal: »Kot mentor letalske družbe Shenzhen Airlines smo veseli, da je družba Shenzhen Airlines v zadnjih 20 letih tako zelo napredovala. Verjamemo, da bo družba Shenzhen Airlines izkoristila sredstva združenja za izboljšanje svoje lastne konkurenčnosti in uresničitev svojega strateškega cilja, da postane velika letalska mreža, ki bo s svojim središčem v Shenzhnu pokrivala azijske in medcelinske destinacije.«

Poleg celovitih storitev potovanja in boljših ugodnosti za pogoste potnike družba Shenzhen Airlines, sedaj kot članica združenja Star Alliance, svojim strankam nudi dostop do svetovne letalske mreže.

Letalska družba bo 70 destinacijam mreže Star Alliance dodala približno 400 vsakodnevnih letov. Od tega pet novih destinacij na Kitajskem: Juzhou (provinca Zhejiang), Linyi, Qinhuangdao, Shijiazhuang, in Zhoushan. Poleg boljše povezanosti iz domače postaje v Shenzhnu bodo mednarodni potniki imeli na razpolago tudi širši izbor poletov s prestopom na Kitajskem na razdaljah med mednarodnimi letališči v Pekingu, Guangzhou in Šanghaj - Pudongu. Družba Shenzhen Airlines kot del obljube potnikom o zagotavljanju celovite storitve ponuja prehodno prijavo na lete za potnike, ki gredo na polete drugih članov združenja Star Alliance ali pa ki prihajajo s takšnih poletov. 

Na globalni ravni 27 članic združenja Star Alliance sedaj ponuja več kot 21.900 dnevnih letov na 1.329 destinacij v 194 državah.

Člani programa pogostih potnikov PhoenixMiles FrequentFlyer (FFP) družbe Shenzhen Airlines lahko sedaj zbirajo in unovčijo milje v vseh letalskih družbah združenja Star Alliance. Podobno lahko sedaj tudi člani FFP vseh drugih letalskih prevoznikov v združenju Star Alliance prejemajo milje za veljavne lete z družbo Shenzhen Airlines in prav tako jih lahko unovčijo za potovanje pri tem kitajskem letalskem prevozniku. Poleg tega štejejo milje, zbrane s poleti z letalsko družbo Shenzhen Airlines, tudi za pridobitev Star Alliance Silver ali Gold statusa. Tako imajo statusni potniki pravico, da izboljšajo svoje ugodnosti pri potovanju s prevozniki zdrženja Star Alliance, ki med drugim vključujejo pravico do brezplačnega prevoza večje količine prtljage ter tudi vstop v več kot 1000 poslovnih letaliških salonov za imetnike zlate kartice. 

Združenje Star Alliance nudi različne cenovne produkte tako za poslovne potnike kot za tiste potnike, ki potujejo v prostem času. Shenzhen Airlines pa sedaj aktivno sodeluje pri izboru, zagotovitvi in prodaji teh cenovnih produktov. Glede na močno poslovno skupnost, prisotno na območju letalske družbe Shenzhen, bo izdelek Star Alliance Corporate Plus – ki poslovnim strankam omogoča, da si zagotovijo ugodne priložnosti za poslovneže pri potovanjih v mreži Star Alliance s samo eno letalsko družbo, ki je članica združenja – izboljšal ponudbo letalskega prevoznika v tem tržnem segmentu.

Za tržni segment konvencij in srečanj so kot ukrojeni izdelki Star Alliance Conventions Plus in Meetings Plus in bodo sedaj postali še privlačnejši, saj lahko sedaj organizatorji in delegati v svoje načrtovanje potovanja vključijo tudi družbo Shenzhen Airlines. Poleg tega je omogočen tudi lažji dostop do delte Biserne reke, ki je lokacija za srečanja in konvencije.

Polete, ki jih izvaja družba Shenzhen Airlines, si je sedaj mogoče rezervirati kot del naslednjih prevoznin združenja Star Alliance: Round-the-World (okoli sveta), Circle Pacific (Tihi ocean), Asia Airpass (Azija) in China Airpass (Kitajska).

O združenju Star Alliance

Združenje Star Alliance je bilo ustanovljeno leta 1997 kot prvo resnično svetovno letalsko združenje, ki mednarodnim potnikom zagotavlja svetovne povezave, prepoznavnost in brezhibne storitve. Priznanje trga dokazujejo številne nagrade, med njimi Air Transport World Market Leadership Award, Best Airline Alliance revij Business Traveller Magazine in Skytrax. Člani so naslednji letalski prevozniki: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca,TACA Airlines, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzehn Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAM Airlines, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United in US Airways. EVA Air je napovedana kot naslednja članica. Združenje Star Alliance skupno opravi več kot 21.900 letov dnevno na 1.329 letališč v 194 državah.

O letalski družbi Shenzhen Airlines:

Družba Shenzhen Airlines Co., Ltd., je bila ustanovljena novembra leta 1992 in je začela delovati 17. septembra naslednjega leta. Z družbama Air China in Shenzhen International Total Logistics (Shenzhen) Co, Ltd., kot glavnima delničarjema se Shenzhen Airlines osredotoča na prevoz potnikov, tovora in pošte. Januarja 2011 si je družba Shenzhen Airlines lastila floto več kot 100 potniških in tovornih letal, ki obsegajo letala vrste Boeing 747 in 737 ter Airbus A320 in A319, ki letijo na več kot 135 domačih in mednarodnih linijah. Glede na razvojni načrt družbe Shenzhen Airlines bo družba do konca leta 2015 razširila svojo floto na 170 potniških letal. Prav tako pa načrtuje pravočasno uvedbo širokotrupnih letal. Podjetje se namerava s svojo neodvisno znamko med tekmeci v azijsko-tihomorski regiji razviti v priznanega nacionalnega prevoznika. V prihodnosti se bo njegova mreža storitev razširila po vsej Aziji in drugih celinah.

Za dodatne informacije se obrnite na:

Tiskovni urad združenja Star Alliance
T: +49 69 96375 183
F: +49 69 96375 683
E: mediarelations@staralliance.com
W: www.staralliance.com

Pisarna za odnose z mediji Shenzhen
T: +86 – 755-27771999
F: +86 - 755-27771677
E: szapr@hotmail.com
W: www.shenzhenair.com

Korporativno komuniciranje Adrie Airways
T: +386 (0)4 259 4506
F: +386 (0)4 259 4572
E: pr@adria.si