Adria>Na tekmovanju ob 15. obletnici Star Alliance zmagal Argentinec

Na tekmovanju ob 15. obletnici Star Alliance zmagal Argentinec

Avtor: Adria Airways

Na tekmovanju ob 15. obletnici združenja Star Alliance zmagal argentinec. Za nagrado bo s 14 prijatelji obiskal Oktoberfest v Münchnu.

Frankfurt, Nemčija – 12. 09. 2012 - Ob praznovanju 15. obletnice je mreža Star Alliance  pripravila nagradno igro, s katero se svojim strankam želi zahvaliti za 15 let zvestobe. Pogoja za sodelovanje v nagradni igri s fantastičnimi nagradami sta dostop do spletnih strani združenja Star Alliance in članstvo v programu za pogoste potnike (FPP) katerekoli letalske družbe članice Star Alliance. Sodelujoči v štiri tedne trajajoči nagradni igri so na spletnih straneh Star Alliance iskali virtualno letalo, ki je bilo skrito nekje v mreži Star Alliance. S pravilnimi odgovori na tri vprašanja o mreži Star Alliance so se tekmovalci lahko še bolj približali natančnemu položaju letala. Vsak pravilen odgovor je omogočil sodelujočemu, da se še malo približa delu sveta, v katerem se skriva letalo. Tekmovalci so nato z buciko označili mesto, kjer se po njihovem mnenju nahaja letalo. V nagradni igri, ki je trajala do 14. junija 2012, je 17 tekmovalcev, ki je bucike zapičilo najbližje letalu, prejelo po eno nagrado.

Čestitke za zmago na tekmovanju gredo Diegu M. iz Argentine, ki se je najbolj približal  iskanemu virtualnemu letalu. Glavna nagrada je nepozabno VIP-potovanje za skupino 15 ljudi. Zmagovalec in 14 njegovih prijateljev si je med ponujenimi 27 festivali po vsem svetu izbralo potovanje na Oktoberfest v Münchnu (www.oktoberfest2012.com). Še 17 tekmovalcev, ki so se zelo približali virtualnemu letalu, pa bo prejelo po eno nagrado.

Glavna nagrada obsega povratne vozovnice v poslovnem razredu, nastanitev v hotelu s petimi zvezdicami, VIP-vstopnice za enega najslavnejših festivalov v Nemčiji ter večerjo za celotno skupino v restvracijah z oznako Michellinovih zvezdic.

Nagrado za drugo mesto je prejel Hao-Yi iz Tajvana. V sklopu potovanja okrog sveta si je za nagrado izbral obisk razstave “Wearable Art Show” na Novi Zelandiji. Druga nagrada obsega vozovnico za dve osebi za let okrog sveta (RTW) v poslovnem razredu, na letih združenja letalskih prevoznikov Star Alliance.

Petnajst ostalih nagrajencev pa bo prejelo vozovnice za povratni let na enega od 27 festivalov iz seznama. Nagrada vključuje povratne vozovnice za dve osebi na letalih združenja letalskih prevoznikov Star Alliance.

Ob tem izjemnem dogodku je izvršni direktor združenja letalskih prevoznikov Star Alliance Mark Schwab izrazil prepričanje, “da bodo nagrajenci skupaj z njihovimi spremljevalci doživeli prijetno izkušnjo, ko bodo potovali na letalih združenja Star Alliance. Ob tem bi želel čestitati vsem nagrajencem, ki so se udeležili  našega enkratnega tekmovanja ob 15. obletnici. Ponujene nagrade odražajo kulturno raznolikost in doseg ter možnosti, ki jih ponuja naše globalno združenje.”

Najbolj priljubljena nagrada je bila sicer obisk festivala World of Wearable Art Show na Novi Zelandiji. Med ponujenimi festivali je pet nagrajencev od 17 izbralo ta festival. Druga najbolj priljubljena nagarada je bila obisk jazz festivala v Montreuxu. Nagrado so izbrali trije od skupno 17 nagrajencev.

Ostali izbori nagrajencev so bili obiski naslednjih festivalov: glasbena parada Kaapse Klopse v Cape Townu v Južni Afriki, Kitajsko novo leto na Kitajskem, Dunajski operni ples v Avstriji, Karneval v Riu v Braziliji, Snežni festival Kiruna na Švedskem, Festival Epidaurus v Grčiji, Loy Krathong na Tajskem in Poletni festival Dubrovnik na Hrvaškem.

Od 17 srečnih nagrajencev trije prihajajo iz Nove Zelandije, dva iz Argentine, Kitajske, Nemčije in Tajvana. Ostali nagrajenci prihajajo iz Kanade, Izraela, Japonske, Filipinov, Slovaške in Velike Britanije.

Kljub temu, da nihče od dobitnikov nagrad ne prebiva v ZDA, je pet od njih članov programa  za pogoste potnike MileagePlus (FPP) pri letalskemu prevozniku United, kar nakazuje, da je ta program zvestobe zelo zanimiv tudi za tiste, ki niso rezidenti ZDA. Štirje dobitniki nagrad so člani programa za pogoste potnike pri Air New Zealand Airpoints, kar je povezano s tem, da trije dobitniki nagrad prihajajo iz Nove Zelandije. Po dva dobitnika nagrad sta člana v programih za pogoste potnike (FPP) pri Phoenix Miles letalskega prevoznika Air China in pri Miles&More nemške Lufthanse ter hkrati prihajata iz Kitajske in Nemčije. Dva dobitnika nagrad sta člana programa za pogoste potnike (FPP) pri Aeroplanu letalskega prevoznika Air Canada, eden od njiju prihaja prav iz Kanade, drugi pa iz Velike Britanije. Po en dobitnik nagrade je član programa za pogoste potnike (FPP) Royal Orchid pri letalskemu prevozniku Thai in eden pri Dividend Miles prevoznika US Airways.

15 nagrajencev je prejelo vozovnice za povratni let na enega od 27 festivalov, ki so na izbiro. Vsi festivali so povezani s kulturnimi doživetji in tradicijami domačih držav sedanjih in prihodnjih letalskih družb članic Star Alliance:

Festival Abu Simbel (proslava rojstnega dneva egipčanskega kralja), tempelj Abu Simbel Temple, Egipt

Kitajsko novo leto, Peking, Kitajska

Parada Chingay, Singapur

Poletni festival Dubrovnik, Dubrovnik, Hrvaška

Festival Epidaurus, Epidavros, Grčija

Etiopski glasbeni festival, Adis Abeba, Etiopija

Festa de São João, Porto, Portugalska

Ledeni festival Hwacheon, Hwacheon, Južna Koreja

Mednarodni festival Troje, Canakkale, Turčija

Kaapse Klopse (glasbena parada Cape Towna), Cape Town, Južna Afrika

Kentucky Derby, Louisville, ZDA

Snežni festival Kiruna, Kiruna, Švedska

Kurentovanje, Ljubljana, Slovenija

Loy Krathong, Bangkok, Tajska

Mardi Gras, New Orleans, ZDA

Sejem cvetja Medellín, Medellín, Kolumbija

Montreal Jazz Festival, Montreal, Kanada

Montreux Jazz Festival, Montreux, Švica

Nebuta Matsuri, Aomori, Japonska

Oktoberfest, München, Nemčija

Slavnostni sprevod Ommegang, Bruselj, Belgija

Karneval Panama, Panama, Panama

Karneval v Riu, Rio de Janeiro, Brazilija

Operni festival Savonlinna, Savonlinna, Finska

Dunajski operni ples, Dunaj, Avstrija

Festival Wianki, Krakov, Poljska

World of Wearable Art Show, Wellington, Nova Zelandija

O združenju Star Alliance:

Združenje Star Alliance je bilo ustanovljeno leta 1997 kot prvo resnično svetovno letalsko združenje, ki mednarodnim potnikom zagotavlja svetovne povezave, prepoznavnost in brezhibne storitve. Priznanje trga dokazujejo številne nagrade, med njimi Air Transport World Market Leadership Award, Best Airline Alliance revij Business Traveller Magazine in Skytrax. Člani so naslednji letalski prevozniki: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, TACA Airlines, Blue1, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAM Airlines, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United in US Airways. EVA Air in Shenzhen Airlines sta že napovedani kot prihodnji članici. Mreža Star Alliance opravi dnevno več kot 21.500 letov na 1.356 letališč v 193 državah.

Za dodatne informacije se obrnite na:

Tiskovni urad združenja Star Alliance
T: +49 69 96375 183
F: +49 69 96375 683
E: mediarelations@staralliance.com
W: www.staralliance.com

Korporativno komuniciranje Adrie Airways
T: +386 (0)4 259 4506
F: +386 (04) 259 4572
E: pr@adria.si