Adria>Adria Airways Nova članica Evropskega združenja regionalnih prevoznikov ERA

Adria Airways Nova članica Evropskega združenja regionalnih prevoznikov ERA

Avtor: Adria Airways

Evropsko združenje regionalnih letalskih prevoznikov ERA pozdravlja novo članico Adrio Airways. Evropsko združenje regionalnih letalskih prevoznikov (ERA) z veseljem pozdravlja novega člana, slovenskega letalskega prevoznika Adrio Airways. Adria Airways se je pridružila petdesetim evropskim letalskim prevoznikom v združenju ERA in je postala njegova enainpetdeseta članica.

Priložnost za izmenjavo stališč s sektorskimi strokovnjaki ter vpogled v predpise in zakonodajo EU v okviru sodelovanja z združenjem ERA sta le dva razloga, zakaj se je Adria Airways odločila za članstvo, je povedal direktor in predsednik uprave letalske družbe Mark Anžur. »Članstvo v združenju ERA bo Adrii Airways* pomagalo s svetovanjem o vprašanjih, ki zadevajo regionalne letalske prevoznike na področju okolja, infrastrukture, varnosti in konkurence,« je dodal.

Mark Anžur se veseli tudi priložnosti za mreženje, ki jih bo omogočilo članstvo v združenju. Prepričan je, da bodo Adrii Airways zelo koristila srečanja s sodelavci iz drugih regionalnih letalskih prevoznikov, na katerih bodo razpravljali o vprašanjih skupnega interesa, vzpostavljali komercialno sodelovanje ter izmenjevali sektorsko znanje in najboljše prakse.

Generalni direktor združenja ERA, Simon McNamara, pravi: »Pridružitev Adrie Airways združenju ERA je odlična novica. Adria ima več kot petdesetletne izkušnje v letalstvu. Direktorat ERA in njegovi člani se veselijo sodelovanja z njo na številnih področjih ter raziskovanja zanimivih tržnih priložnosti.«

* Adria Airways posluje že več kot 50 let. Njena mreža povezuje Ljubljano z več kakor dvajsetimi evropskimi mesti ter nudi odlične povezave iz Slovenije v zahodno in jugovzhodno Evropo. Decembra 2004 je postala članica vodilnega svetovnega združenja letalskih prevoznikov Star Alliance.

Več informacij:

Evropsko združenje regionalnih letalskih prevoznikov
Celia Mather
T: +44 (0) 1276 485 582
GSM: +44 (0) 7713 984 792
E: celia.mather@regionalinternational.aero

Adria Airways
Nadja Gantar, Mednarodni in medkompanijski odnosi
T: +386 (0)4 259 4531
GSM: +386 (0)41 637 978
E: nadja.gantar@adria.si

ERA je neprofitno panožno združenje, ki zastopa okoli dvesto gospodarskih družb, udeleženih v evropskem zračnem prometu. Ustanovljeno je bila leta 1980. Združenje podpira interese evropskih letalskih prevoznikov z lobiranjem pri Evropski komisiji in pri drugih evropskih zakonodajnih organih v političnih zadevah ter poudarja družbeni in gospodarski pomen zračnega prometa ter njegovih okoljskih obvez.

Arhiv osrednjih govorov in predstavitev.

Arhiv slik.

Za več informacij in za organizacijo pogovora s predstavnikom združenja ERA kontaktirajte Celio Mather, direktorico za komunikacije združenja ERA, na e-naslov celia.mather@regionalinternational.aero ali pokličite na telefonsko številko 01276 485582. Obiščite tudi spletno mesto www.eraa.org.