Adria>Pojasnilo Adrie Airways glede prisotnosti njenih predstavnikov na seji Komisije DZ za nadzor financ

Pojasnilo Adrie Airways glede prisotnosti njenih predstavnikov na seji Komisije DZ za nadzor financ

Avtor: Adria Airways

Pošiljamo Vam pojasnilo glede prisotnosti predstavnikov Adrie Airways na seji Komisije DZ za nadzor financ, z dne 4. julija 2013. V četrtek, 4. julija 2013, je potekala seja Komisije Državnega zbora za nadzor financ, na katero so bili povabljeni tudi predstavniki Adrie Airways. Zaradi službene zadržanosti so se za svojo odsotnost pravočasno opravičili. Seja je bila sklicana v petek, 28. junija 2013. Opravičilo za predsednika uprave so Komisiji za nadzor financ posredovali v torek, 2. julija 2013, opravičilo za Nadzorni svet pa v sredo, 3. julija 2013.

Po seji so nam nekateri poslanci očitali podcenjevanje komisije in poslancev, s čimer se nikakor ne moremo strinjati.

Predstavniki Adrie Airways se, kadar je le mogoče, odzivajo na pozive Državnega zbora in so pripravljeni sodelovati v razpravah vezanih na našo družbo v okviru zakonodaje in dobrih poslovnih običajev. Od 20. junija 2013 so se namreč že trikrat odzvali vabilu na sejo. V Adrii Airways verjamejo, da bodo poslanci razumeli, da vnaprej dogovorjenih poslovnih sestankov tako doma kot v tujini predstavniki Adrie Airways ne morejo odpovedovati. Žal, je bila seja parlamentarnega odbora sklicana v izredno kratkem roku. Predsednik uprave se je v četrtek, 4.7. 2013 udeležil sestanka pri pomembnem partnerju v tujini, ki je bil dogovorjen že nekaj mesecev prej. Preklic tega sestanka bi bil za Adrio Airways poslovno škodljiv.

Predstavniki Adrie Airways se bodo, tako kot v preteklosti tudi v bodoče, če bo le mogoče in če bodo informirani dovolj zgodaj, zagotovo odzivali vabilom Državnega zbora.

Lep pozdrav,

Korporativno komuniciranje
ADRIA AIRWAYS
Slovenski letalski prevoznik d.d.
Zgornji Brnik 130h
4210 Brnik-Aerodrom
 
T: +386 (0)4 259 4506
F: +386 (0)4 259 4572
E: pr@adria.si