Adria>Na letalih Adrie Airways nova storitev – SkyShop

Na letalih Adrie Airways nova storitev – SkyShop

Avtor: Adria Airways

Zg. Brnik, 17. april 2014 - Družba Adria Airways d.d. se je po temeljiti analizi konkurence in trendov v letalski industriji odločila, da bo za udobje in potrebe potnika poskrbela z dodatno storitvijo SkyShop, ki ponuja optimalno izbiro pijače in prigrizkov na večini rednih poletov v ekonomskem razredu. Storitev bo potnikom na voljo od 22. aprila 2014.

Danes so v Adrii Airways  predstavnikom medijev predstavili novo storitev pod blagovno znamko SkyShop, ki pomeni pomembno pridobitev za Adrijinega potnika. S storitvijo so se  želeli približati potrebam potnika na letih Adrie Airways, ki so večinoma krajši. Potniki imajo namreč na teh letih druge prioritete kot na dolgih letih.  »Z uvajanjem nove storitve smo se približali željam in potrebam sodobnega potnika ter jim omogočamo možnost izbire. Analiza konkurence in trendi v segmentu regionalnih prevoznikov, kamor Adria sodi, kažejo, da je za potnika najpomembnejši varen, hiter in cenovno ugoden prevoz do končne destinacije.« je poudaril član projektne skupine Iztok Franko, direktor marketinga in IT v Adrii Airways. Analize trga in potreb potnikov so pokazale, da hrana, prtljaga in ostale stortive pri izbiri letalskega prevoznika niso ključne, zato Adria sledi tem trendom in se pridružuje nekaterim drugim letalskim prevoznikom, ki so prodajo napitkov in prigrizkov na letalu že uspešno uvedli. »Primarni cilj nove storitve SkyShop je kakovostna storitev za potnika po zmerni ceni,« je še dodal Iztok Franko. Uvedba storitve je tudi posledica dolgoročnega zniževanja stroškov, ki je v skladu s  sprejetim načrtom prestrukturiranja družbe.

Vodja projekta SkyShop-a Mario Mezek,  direktor zemeljske operative v Adrii Airways: »Sestava projektne skupine je bila precej široko zastavljena, v njej sodeluje devet zaposlenih. Projektna skupina je morala upoštevati vse vidike tega zahtevnega projekta, od logistike, izbora ponudbe, do dobaviteljev, njihovih standardov, nenazadnje je bilo potrebno izbrati tudi primerno tehnično podporo. Gospod Mezek je na srečanju z mediji  poudaril, da je storitev namenjena potnikom v ekonomskem razredu in da so v ta namen v  Adrii Airways izdelali tudi pregleden katalog ponudbe s cenikom, ki bo potnikom na voljo v žepu sedeža,  pri izbiri pa jim bodo pomagali tudi člani kabinskega osebja. Servis v poslovnem razredu ostaja enak kot je bil do sedaj. Servis na čarterskih poletih Adrie Airways ostaja tako kot doslej v domeni naročnikov, torej turističnih agencij, ki so zakupniki poletov.

»Prepričani smo, da je storitev dobra, da je v ponudbi nekaj za vsakogar, za kar smo se še posebej potrudili. Verjamem, da smo se  s to storitvijo  približali  zahtevam sodobnega,  Adrijinega potnika » je še dodal Mezek.