Adria>Najemodajalec Falko Regional Aircraft Limited je v svoj portfelj vključil letalo Adrie Airways Bombardier CRJ900 NextGen

Najemodajalec Falko Regional Aircraft Limited je v svoj portfelj vključil letalo Adrie Airways Bombardier CRJ900 NextGen

Avtor: Adria Airways

Zg. Brnik, London in Montréal, 22. april 2014 – Družbe Adria Airways, Falko Regional Aircraft Limited (Falko) in Bombardier Aerospace so danes sporočile, da je Falko v svoj portfelj vključil letalo Bombardier CRJ900 NextGen in da je bilo letalo oddano v najem Adrii. Ta nabava Falka, globalnega najemodajalca, usmerjenega v regionalni letalski sektor, je rezultat pogodbe o prodaji in povratnem najemu, sklenjene z Adrio, do nje pa je prišlo po predhodni pogodbi o nakupu dveh letal CRJ900 NextGen, sklenjeni med družbama Bombardier in Adria. Družbi Falko in Adria sta se dogovorili, da bosta drugo letalo CRJ900 NextGen financirali v okviru podobnega dogovora o prodaji in povratnem najemu.

Vključitev prvega letala CRJ900 NextGen v Falkov portfelj je sledila nabavi letala CRJ900, ki jo je družba izvedla pred nekaj meseci.

»Naša letala za regionalne polete Bombardier CRJ900 zagotavljajo odlično stroškovno učinkovitost in prilagodljivost mreže, poleg tega pa so jih zelo dobro sprejeli tudi naši potniki,« je povedal Mark Anžur, predsednik uprave družbe Adria Airways. »Zelo veseli smo, da se nam je prek pogodb o prodaji in povratnem najemu s Falkom uspelo dogovoriti o vključitvi še dveh letal CRJ900 NextGen proizvajalca Bombardier.«

»Vključitev letal CRJ900 in CRJ900 NextGen je najnovejša v nizu nabav od Falkove ustanovitve leta 2011, predstavlja pa korak naprej v razvoju podjetja kot vodilnega svetovnega neodvisnega najemodajalca letal za regionalne polete,« je povedal Mark Hughes, izvršni podpredsednik za poslovne finance pri družbi Falko Regional Aircraft Limited. »Nakup je bistven dosežek za Falko, saj je to prvo novo letalo, katerega dobava je bila izvedena neposredno od proizvajalca, poleg tega pa še dodatno krepi Falkovo zavezanost k izvajanju usmerjenih naložb v regionalni sektor.  Falko je trenutno v obdobju rasti in širitve z vse večjim številom nabav.«

»Čestitamo družbi Falko za nabavo njenega prvega letala CRJ900 NextGen,« je povedal Ray Jones, višji podpredsednik za prodajo, trženje in upravljanje sredstev pri družbi Bombardier Commercial Aircraft. »Zaradi velikega tržnega potenciala in izjemne ohranitve vrednosti letala CRJ900 NextGen ter široke baze prevoznikov, ki uporabljajo letala CRJ po vsem svetu, je to letalo zelo privlačno za najemodajalce, kot je Falko.

Adria Airways z vključitvijo dodatnih letal za regionalne polete CRJ900 NextGen v svojo floto potrjuje, da ta letala uspešno nadomeščajo večja letala in nudijo optimalno zmogljivost za delovanje letalske družbe,« je še dodal g. Jones. »Družba Bombardier je vesela, da se letala CRJ900 NextGen izkazujejo za učinkovita in ekonomična sredstva, ki prispevajo k uspehu Adrie.«

Skupno je Bombardier doslej prejel naročila podjetij za 1814 letal iz serije CRJ, vključno s 341 letali CRJ900 in CRJ900 NextGen. Po vsem svetu so letala iz serije CRJ v uporabi pri več kot 60 letalskih družbah, več kot 30 kupcev pa uporablja poslovne različice letala. Letala so v uporabi v več kot 50 državah na šestih celinah, v povprečju pa letalo CRJ nekje na svetu vzleti vsakih 10 sekund. Letala iz serije CRJ so prepeljala že več kot 1,4 milijarde potnikov, zabeležila pa so že več kot 38 milijonov ur letenja ter več kot 32 milijonov vzletov in pristankov.

O družbi Adria Airways

Slovenska letalska družba Adria Airways ima bogate, več kot petdesetletne izkušnje v čarterskem in rednem letalskem prometu. Danes Adria Airways deluje večinoma na področju rednih poletov. Njena mreža povezuje Ljubljano z 19 mesti po vsej Evropi, nudi pa tudi odlične povezave v jugovzhodno Evropo. Adria Airways vsak teden nudi več kot 170 rednih poletov v Amsterdam, Bruselj, Köbenhavn, Frankfurt, Istanbul, London, Manchester, Moskvo, München, Pariz, Podgorico, Prago, Prištino, Sarajevo, Skopje, Tirano, na Dunaj, v Varšavo in Zürich.

Z začetkom novega poletnega urnika konec marca bo Adria Airways letela na petih novih rednih linijah – iz Ljubljane v Prago in Varšavo, iz Münchna v Lodž, iz Tirane v Frankfurt ter iz Prištine v Malmö.

Adria Airways je članica združenja Star Alliance že od leta 2004. V povezavi s svojimi partnerji letalska družba nudi dostop do svetovne mreže poletov pri 26 letalskih družbah, ki nudijo več kot 18.000 dnevnih poletov na 1269 letališč v 193 državah. Več informacij na www.adria.si

O družbi Falko

Družba Falko je bila ustanovljena leta 2011, ko je bil s sredstvi, s katerimi upravlja družba Fortress Investment Group, opravljen nakup družbe BAE Systems Asset Management in njenega pripadajočega portfelja letal.

Falko ima jasno strategijo rasti in namerava še naprej širiti svoje poslovanje ter povečevati svoj portfelj letal in storitev s posebnim poudarkom na trgu letal za regionalne polete. S podružnicami v Evropi, Aziji, Južni Ameriki ter v Avstraliji in Aziji ima Falko dober položaj za zagotavljanje palete rešitev po vsem svetu.  Več informacij na www.falko.com in na Twitter: Falko_RA

O družbi Bombardier

Družba Bombardier je edini svetovni proizvajalec, ki izdeluje letala in tudi vlake. Družba Bombardier s pogledom v daljno prihodnost in uspešnimi rezultati v sedanjosti razvija mobilnost po vsem svetu, saj se odziva na zahteve po učinkovitejšem, bolj trajnostnem in prijetnejšem prometu, ki se pojavljajo vsepovsod. Naša vozila, storitve, predvsem pa naši zaposleni so tisto, zaradi česar smo vodilni na svetu na področju prometa.

Družba Bombardier ima sedež v Montréalu v Kanadi. Z našimi delnicami se trguje na borzi v Torontu (BBD), uvrščeni pa smo tudi v trajnostna borzna indeksa Dow Jones Sustainability World in North America. V davčnem letu, ki se je končalo 31. decembra 2013, smo dosegli prihodke v višini 18,2 milijarde ameriških dolarjev. Novice in informacije so na voljo na spletni strani bombardier.com, lahko pa nas spremljate tudi na Twitterju @Bombardier.

Opombe za urednike

Slike letala CRJ900 v oznakah Adrie Airways so objavljene skupaj s tem sporočilom na podstrani z novicami na spletni strani www.aero.bombardier.com.

Dodatne informacije o letalih CRJ in CRJ NextGen so na voljo na spletni strani www.crjnextgen.com.

Spremljajte @Bombardier_Aero na Twitterju, če želite prejemati najnovejše novice in posodobitve letalske divizije Bombardier Aerospace.

Bombardier, CRJ, CRJ900, NextGen in The Evolution of Mobility so zaščitene blagovne znamke družbe Bombardier Inc. oz. njenih odvisnih družb.

Za informacije

Marc Duchesne
Bombardier Commercial Aircraft
+1-416-375-3030
marc.duchesne@aero.bombardier.com
www.bombardier.com

Mark Hughes
Falko Regional Aircraft
+44 (0) 1707 271777
mark.hughes@falko.com 
www.falko.com

Adrijana Šelj
Adria Airways
+386 4 259 4506
pr@adria.si
www.adria.si/en