Adria>Slovesnost ob novi povezavi Tirana - Frankfurt

Slovesnost ob novi povezavi Tirana - Frankfurt

Avtor: Adria Airways

Nova redna povezava Adrie Airways med Tirano in Frankfurtom. Adria Airways je v mesecu aprilu letos začela leteti na redni povezavi med Tirano in Frankfurtom. Potniki lahko na tej povezavi letijo s 135-sedežnim letalom Airbus A319 štiri krat tedensko. Adria Airways povezuje glavni mesti Albanije in Slovenije že vse od marca 1992. Med Tirano in Ljubljano je do danes poletelo že 40.000 potnikov

Adria Airways leti na povezavi Tirana- Frankfurt že od meseca aprila, petkov polet pa je skupaj z Letališčem Tirana izbrala za inavguralni polet.

Letalo Adrie Airways A319 so letališki gasilci pozdravili z vodnimi topovi. Predstavnike  Adrie Airways z gosti  iz Slovenije in Nemčije je pričakal predsednik Letališča Tirana Rolf Castro-Vasquez  z delegacijo,  v kateri sta bila direktor Albanske agencije za civilno letalstvo, gospod Petrit Sulaj  in direktorica Kontrole zračnega prometa Albanije, gospa Belinda Balluku.

”Ko Letališče Tirana International Airport vzpostavi novo povezavo, smo še posebej ponosni zaradi napredka, ki smo mu v zadnjih letih priča v zračnem prometu v Albaniji. V imenu Letališča Tirana vam kot enemu naših najboljših strank in partnerjev ob tej priložnosti izrekam iskrene čestitke,« je v svojem govoru poudaril predsednik Letališča Tirana Rolf Castro-Vasquez.

Svečanosti sta se udeležili tudi veleposlanik Republike Slovenije v Albaniji, gospod Bojan Bertoncelj in direktor javne agencije za civilno letalstvo, gospod Sandi Knez.

"Veseli me, da smo uspeli vzpostavili povezavo med Tirano in Frankfurtom  in upam, da bodo z njo zadovoljni tako albanski kot tudi nemški državljani," je ob prihodu v Tirano povedal predsednik Adrie Airways, mag. Mark Anžur. Partnerjem se je zahvalil za dobro sodelovanje in dodal:« Nadejamo se, da bomo naše dobro sodelovanje v prihodnosti še razširili.«