Podjetje

Več kot 50 let izkušenj

V Adrii Airways se ponašamo z več kot petdesetletnimi izkušnjami v čarterskem in rednem prometu. Slovenijo povezujemo s številnimi evropskimi mesti in ponujamo zelo dobre povezave v jugovzhodno Evropo. Kot člani združenja Star Alliance omogočamo dostop do svetovne mreže poletov v 193 državah.

Doma smo na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, s predstavništvi družbe v Ljubljani, Bruslju, Frankfurtu, Moskvi in Zürichu in s prodajnimi mesti v skoraj vseh evropskih državah.

Na teden opravimo več kot 170 rednih poletov iz Ljubljane, s čarterskimi poleti pa večinoma povezujemo Slovenijo s počitniškimi destinacijami v Sredozemlju.

Polete opravljamo z dvema letaloma Airbus A319, šestimi letali Bombardier CRJ900LR, enim letalom Bombardier CRJ700ER in enim letalom Bombardier CRJ200LR.

Uprava in nadzorni svet

Predsednik uprave

Mark Anžur je izkušnje nabiral pri številnih mednarodnih družbah, Adrii Airways pa se je pridružil aprila 2012 kot strokovnjak za strateško prodajo in trženje. Na Univerzi v Ljubljani je diplomiral iz ekonomije (diploma leta 1996, magisterij leta 2001).

Svojo poklicno pot je začel s prodajo in trženjem izdelkov široke potrošnje, kjer je bil zadolžen za upravljanje preobrata, razvoj blagovne znamke in prodajo podjetja Intertrade d. d. Po krajšem obdobju dela kot iskalec kandidatov za zaposlitev (headhunter) se je leta 2003 zaposlil pri družbi Bramac, ki je del vodilnega svetovnega proizvajalca strešnih materialov, kot direktor prodaje in trženja za slovenski trg. Leta 2004 je napredoval na mesto generalnega direktorja družbe Bramac Slovenia. Zaslužen je bil za uspešen preobrat družbe v eno najbolj dobičkonosnih v državi (40-odstotna donosnost lastniškega kapitala). Leta 2006 je prevzel odgovornost za več Bramacovih mednarodnih trgov. Leta 2008 je opravil izobraževanje iz strateškega menedžmenta na švicarski univerzi St. Gallen. Leta 2011 se je zaposlil pri družbi A. T. Kearney kot strokovnjak za strategijo, prodajo in trženje. Vodil je številne projekte, osredotočene na razvoj strategij, učinkovito prodajo in trženje ter upravljanje preobrata, za večje mednarodne stranke v Sloveniji, Združenih arabskih emiratih in drugje.

Njegovi hobiji so tek, plavanje in jadranje.

Nadzorni svet

  • Predsednik nadzornega sveta, Tone Pekolj
  • Namestnik predsednika nadzornega sveta, Sergej Goriup
  • Član nadzornega sveta, Andrej Bošnjak
  • Član nadzornega sveta, Tadej Pojbič
  • Članica nadzornega sveta, Silva Rogelj
  • Članica nadzornega sveta, Darja Mataj
Mark Anžur, predsednik uprave Adrie Airways
Mark Anžur, predsednik uprave Adrie Airways