Adria Airways Logo Adria Airways

Himara

Besedilo: Žiga Smolič Fotografije: iStock

Albanija v zadnjih letih široko odpira vrata vse večjemu številu turistov. Vsaka stvar ima svoj razlog in prav tako tudi naraščajoča priljubljenost Albanije med turisti. Kot najboljši primer je zagotovo manjše obmorsko mestece na jugu Albanije, Himara.

Himara se razpostira med dolgimi peščenimi plažami in nosi pečat stare antične in srednjeveške zapuščine. Korenine mesta segajo v čas pred našim štetjem, pri čemer mesto še dandanes ohranja sledi grške civilizacije. Ob vznožju peščenih plaž jonskega morja se dviga hribovje Keravnia z najvišjim vrhom Çika, ki v višino sega preko dva tisoč metrov. To nudi odlične pogoje za gorsko kolesarstvo in pohodništvo. V kolikor naštetemu ob bok postavimo še obsežno ponudbo zabavnega programa, barov, restavracij, ugodnih možnosti nastanitve in čudovite plaže, je Himara popolna poletna destinacija.

 Najbližje letališče se nahaja v dobrih 200 kilometrov oddaljenem mestu Tirani, od koder lahko pot do Himare nadaljujemo z avtobusom ali taksijem. Za avtobusni prevoz boste odšteli med 24 in 28 evrov, medtem ko vas lahko v manj kot polovičnem času za ceno dobrih stotih evrov tja pripelje taksi.

Himara 980x400 min