Adria Airways Logo Adria Airways

Je Rusija za vas?

Fotografije: iStock

Rusija kot največja država na svetu s svojo bogato kulturno dediščino in osupljivimi naravnimi znamenitostmi ponuja popotniku obilo možnosti za obisk in sprostitev. Če ste med tistimi, ki vas velikost in razsežnost ne prestraši, potem je Rusija odlična izbira za vas. Za vas smo raziskali, katere znamenitosti je vredno obiskati ob postanku v tej srčni in gostoljubni državi.

Ob krajšem nekajdnevnem obisku se boste najverjetneje ustavili v Moskvi, glavnem mestu in upravnem središču Rusije. Ne glede na to, ali vas bo tja prignal raziskovalni duh ali poslovne priložnosti, naj izpostavimo tri stvari, za katere si je resnično vredno vzeti čas in jih obiskati:

Metro

Moskovski metro bo za vas najverjetneje eden izmed prvih stikov z mestom. Vstop vanj je veličasten, saj njegove postaje s svojimi marmornatimi stenami, mozaiki, visokimi stropovi in lestenci delujejo kot muzej. Kar 44 njegovih postaj je uvrščenih na seznam kulturne dediščine.

metro

Kremelj in Rdeči trg

Morda zveni klišejsko, vendar ob postanku v Moskvi preprosto morate obiskati Rdeči trg. S svojimi legendarnimi razsežnostmi, v dolžino meri namreč kar 695 metrov, širok pa je 130 metrov, je najslavnejši ruski trg. Ime je dobil po rdečih tlakovcih, naj bi pa imela beseda »krasnaja« (rus. rdeča) tudi arhaični pomen »lepa«.

Kremelj

Muzej kozmonavtike

Rusi so zelo ponosni na svojo kozmonavtsko zgodovino in za to imajo odličen razlog. Njihov rojak Jurij Gagarin je bil namreč prvi človek, ki je poletel v vesolje. To je bilo daljnega leta 1961, tri leta pozneje pa so v Moskvi postavili spomenik osvajalcem vesolja, kar označuje tudi ustanovitev Muzeja kozmonavtike.

muzej