Adria Airways Logo Adria Airways

Obiščite Frankfurt in si privoščite skok v romantični Rüdesheim

Besedilo: Nina Kogej Fotografije: Nina Kogej Objavljeno: 02.12.2016

Vsakič, ko obiščem Nemčijo, me zanima, kaj novega mi še lahko ponudi. Med letošnjim raziskovanjem Frankfurta in okolice sem bila nad »odkritim« lepo presenečena. Manj kot ura vožnje z vlakom ali avtomobilom iz Frankfurta nas loči od majhnega, vendar kulturno izjemno bogatega kraja Rüdesheim. Leži ob reki Ren in nekateri ga morda bolje poznajo kot kraj na nemški romantični cesti. A brez skrbi, Rüdesheim vas bo očaral še zaradi mnogih drugih stvari.

Ogleda vredne zanimivosti v Rüdesheimu:

Ozke ulice, polne ljudi, lokalnih gostilnic, trgovin s spominki in domačnosti.

Adria Airways Ruedesheim 1 min

Okolica Rüdesheima se lahko za svojo očarljivost zahvali številnim vinogradom, ki ga obdajajo. Ste za sprehod ali morda zahtevnejšo turo med vinogradi? Preverite ponudbo in se podajte na katero od pohodniških poti.

Zaradi odlične lege se v okolici mesta ponuja ogromno nepozabnih razgledov. Mnogi prisegajo na razgledno točko Niedderwaldenkmal, kamor se lahko odpeljete z gondolo, od koder se ne vidi le Rüdesheim, temveč tudi Ren z živahnim rečnim prometom. Pot lahko peš nadaljujete do hotela Jagdschloss Niedderwald, od tam pa se s sedežnico spustite še do simpatične vasice Assmannshausen, kjer je doma rdeče vino.

Adria Airways Ruedesheim 2 min

Dolina Rena je najbolj znana po renskem rizlingu, toda vrhunskega vina, belega ali rdečega, tukaj ne manjka. Kako pomembna sta vino in tradicija vinogradništva v Rüdesheimu in okolici, priča tudi letni vinski festival v avgustu. Križarjenje po Renu je izredno priljubljeno, a če vas tovrstni večdnevni programi ne mikajo, vseeno ne zapustite Rüdesheima brez krajše vožnje z ladjico. Tako boste kraj in okolico spoznali še iz drugega zornega kota.

Adria Airways Ruedesheim 3 min

Nikar ne pozabite na obisk gradu Rheinstein, ki je eden lepših primerkov na nemški romantični cesti. Poleg bogate zgodovine vas bo zagotovo navdušil tudi razgled z grajskega stolpa.

Adria Airways Ruedesheim 4 min

Vsaka destinacija ima svojo kulinarično posebnost, in tako je tudi z Rüdesheimom. Kraj ima namreč čisto svojo, rüdesheimsko kavo. Kavi primešajo lokalni vinjak Asbach Uralt in jo flambirajo, nato pa dodajo še sladko smetano. Rüdesheima ne smete zapustiti, ne da bi poskusili to poslastico.

Adria Airways Ruedesheim 5 min

Mnogi obiščejo Rüdesheim od spomladi do jeseni, a po pripovedovanju domačinov pravzaprav ni napačnega časa, posebno vzdušje je v kraju tudi v zimskih mesecih. Najbolj pestro je pred božičem, ko se cel kraj spremeni v velik božični sejem, poln stojnic, lokalnih dobrot in pravljičnega okrasja.

O avtorju: Nina Kogej

Nina Kogej je strastna popotnica in potuje že od svojega ranega otroštva. Pravi, da ima potovanja v krvi, da jo vsaka nova pot bogati in dela boljšo ter ji razbija nevidne meje v glavi. O svojih poteh rada tudi piše. Njene reportaže se pojavljajo tako v slovenskih kot tudi v tujih medijih; skupaj z možem pa ustvarjata še enega najbolj branih slovenskih popotniških blogov Nina Potuje, s katerim želita tudi druge navdušiti in opogumiti za potovanja.

Večina ljudi Frankfurt obišče zaradi poslovnih priložnosti, a ko boste naslednjič tam, se nikar ne odpravite prehitro domov. V okolici Frankfurta je namreč nekaj slikovitih območij, ki jih sama uvrščam v vrh nemške očarljivosti.

Adria Airways Frankfurt 1 min