Adria Airways Logo Adria Airways

Pomlad na destinacijah

Fotografije: Göteborg Konstmuseum, Christoffer Brekne, iStock

Mladi Picasso

3. 2.–26. 5. 2019 v Baslu

Sredi švicarskih planjav odkrijte dela enega najbolj ikoničnih umetnikov 20. stoletja. Razstavljene bodo namreč mojstrovine Pabla Picassa iz dveh mladostnih obdobij njegovega ustvarjanja. Obdobji, ki ju imenujejo modro in rožnato, sta tlakovali pot do umetnikove svetovne slave in priznanja. Gre za najbolj celostno razstavo Picassovih del v Evropi doslej, dela iz teh obdobij ustvarjanja pa se uvrščajo med najlepše primerke moderne umetnosti in s tem tudi najdragocenejše.

Mladi Picasso
Mladi Picasso

CPH stage

23. 5.–1. 6. 2019 v Kobenhavnu

Konec vsake pomladi so odrske deske po celotnem Kobenhavnu posvečene festivalu CPH Stage. Gre za festival uprizoritvenih umetnosti, ki javnosti približa svet gledališča in igre. Predstave in nastopi umetnikov, ki prihajajo s celotne Danske in iz tujine, navdušujejo tako domačo kot tujo publiko ter ju privabljajo vsako leto znova.

CPH stage
CPH stage

Kraljev dan

27. 4. 2019 

Glavno mesto Nizozemske vsako leto gosti praznovanje kraljevega rojstnega dne. Tu ne gre le za kraljevo povorko skozi mesto, temveč za pravo festivalsko zabavo s številnimi koncerti, predstavami in uličnimi norčijami, kakršnih se ne bi branili niti v Riu. Amsterdam se ta dan obarva v oranžno; prav vsi domačini, obiskovalci festivala in mestne ulice se odenejo v značilno nizozemsko barvo. Vabljeni, da si letos kraljevo parado ogledate v živo! 

Kraljev dan
Kraljev dan

Velikonočna tržnica v Pragi

7.–28. 4. 2019 v Pragi

Prihod pomladi v češko prestolnico domačini in turisti praznujejo kar na velikonočni tržnici. Obiskovalci lahko raziskujejo stojnice z ročno narejenimi izdelki, okusnimi lokalnimi prigrizki in pijačami ter spoznavajo bogate češke velikonočne šege in navade. Najimenitnejše sejme lahko najdete na Staromestnem in Vaclavskem trgu, vredni ogleda pa so tudi manjši, ki se razprostirajo po celotni Pragi

VelikonocnaTrznica 980x500
Velikonočna tržnica v Pragi